Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

KLAVERITÜLI PEALINNAS Õpetaja kahtlustab ametikaaslast loata kopeerimises (6)

Copy
Steinway kontsertklaver. Pilt on illustratiivne.
Steinway kontsertklaver. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kümnendi eest oma klaverikooli asutanud ning ka audiitorina töötanud Reet Lantson avastas, et tema juures viis aastat tagasi tööd saanud õpetaja on rajanud oma kooli, mille õppekava sarnaneb tema kooli omaga, ning kasutab laste õpetamisel metoodikat, mille tema on Eestis välja töötanud.

Tallinnas Kadriorus tegutseva Lantsoni (36) loodud LA klaverikooli eripäraks on õpetamisel juba selle algusest, 2014. aastast alates rühmatunnid, mis tähendab, et tavalise üks ühele tunni asemel annab õpetaja korraga tundi kuni kaheksale lapsele. Sellise metoodika väljatöötamiseks sai Lantson inspiratsiooni Austraaliast, kus ta töötas kahes koolis klaveriõpetajana, kui võttis Tartu Ülikoolis majandusõpingutes pausi.

Viimase kümnendi jooksul on Lantsoni erahuvikoolis töötanud ligi 20 õpetajat, kellele ta on tutvustanud oma metoodikat, et nad saaksid selle järgi õpetada. Nende õpetajate hulka kuulus viis aastat tagasi ka Liliane Reiljan, kes oli aasta enne seda õppinud Helsingis Sibeliuse akadeemias ning varem lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli.

Tagasi üles