Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Zelenskõi õnnitles Prantsusmaad rahvuspüha puhul

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: CLODAGH KILCOYNE / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi õnnitles Prantsusmaad rahvuspüha ehk Bastille’i päeva puhul, vahendas pühapäeval meediakanal Ukrinform.

«Õnnitlused Prantsusmaale, president Emmanuel Macronile ja kogu Prantsusmaa rahvale nende rahvuspüha Bastille'i päeva puhul,» kirjutas Zelenskõi sotsiaalmeedias.

Zelenskõi sõnul hindab Ukraina Prantsusmaa juhtpositsiooni vabaduse, võrdsuse ja vendluse kaitsmisel läbi ajaloo ning ka tänapäeval, kui toetatakse Ukraina võitlust vabaduse ja pikaajalise rahu eest Euroopas.

Bastille'i päev on Prantsusmaa tähtsaim riigipüha ja Pariisi sõjaväeparaad selle keskne üritus. Tänavusest paraadist võttis osa umbes 4000 inimest, 162 hobust ja 65 lennukit.

«Oleme tänulikud Prantsusmaa vankumatu sõjalise, poliitilise ja muu abi eest, mille tulemusel on Ukrainas päästetud tuhandeid ja tuhandeid elusid. Ja eelkõige oleme tänulikud Prantsusmaa otsustavuse eest,» jätkas Zelenskõi.

Riigipea soovis prantslastele rahu, ühtsust ja õitsengut.

«Oleme uhked meie sõpruse ja partnerluse üle,» toonitas Zelenskõi.

Prantsusmaa jätkab Ukraina toetamist nii kaua kui vaja, rõhutas eelmise nädala neljapäeval Washingtonis NATO tippkohtumisel president Emmanuel Macron.

Tagasi üles