Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Loodav koalitsioon saab maksude ja kärbetega veel vett ja vilet (2)

Copy
Sotsiaaldemokraatide juht, siseminister Lauri Läänemets (vasakult), Reformierakonna peaministrikandidaat, kliimaminister Kristen Michal ja kõnelustel Eesti 200 esindav haridusminister Kristina Kallas.
Sotsiaaldemokraatide juht, siseminister Lauri Läänemets (vasakult), Reformierakonna peaministrikandidaat, kliimaminister Kristen Michal ja kõnelustel Eesti 200 esindav haridusminister Kristina Kallas. Foto: Madis Veltman

Reformierakonna peaministrikandidaat Kristen Michal ütles võimukõneluste esimesest nädalast ülevaadet andes, et muu hulgas sai kirja palju mõtteid majanduskonkurentsi parandamise ja elavdamise, sealhulgas kaitsetööstuse arendamise kohta. Järgmisel nädalal peaks paika saama maksude ja riigieelarve kärbetega seonduv.

Üks suurem teema on kõnelustel olnud kaitsevaldkonna rahavajadus – nii Ukraina võitlus Venemaaga kui ka üldine julgeolekolukord on mõjutanud investeeringukindlust, toorme liikumist jms. «Kaitse- ja sisejulgeoleku vallas on kulud ülatanud tulusid,» nentis Michal. «Samal kursil me jätkata ei saa, sest vastasel korral oleks eelarve puudujääk 5,4 protsenti. See omakorda tähendab, et hakkame tuleval nädalal eri haldusalade kärpeid arutama.»

Michali sõnul ei ole kavas kärpida kellegi võimet, küll aga hoida kokku toetuste, halduskulude jms pealt.

Tagasi üles