Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Purjus tõuksijuhid rallitavad end haiglasse

Neljapäeva hommikul juhtus raske avarii Tallinna–Narva maanteel Sõmeru ristmikul. Toyota Land Cruiseri juht ei märganud raskeveokit ja sõidukid põrkasid kokku. 
Neljapäeva hommikul juhtus raske avarii Tallinna–Narva maanteel Sõmeru ristmikul. Toyota Land Cruiseri juht ei märganud raskeveokit ja sõidukid põrkasid kokku. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Sel aastal pole olnud peaaegu nädalat, mil keegi poleks liikluses hukkunud, suvel on juhtunud mitu ränka avariid ja eriti suurt muret teevad politseinikele tõukeratturid.

Juunis-juulis on liikluses viga saanud 336 ja hukkunud 12 inimest. «Seda on poole rohkem kui eelmisel kahel aastal sama ajaga,» ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvetalituse juht Taavi Kirss.

Mullu sai aasta algusest 11. juulini liiklusõnnetustes vigastada 947 ja surma 28 inimest, tänavu on vastavad arvud 1015 ja 26.

Üha rohkem satub õnnetustesse jalgrattureid ja kergliikurite juhte, viimased on sealjuures sageli purjus. 3. juuli öösel kukkus Tallinnas 47-aastane tõukerattaga sõitnud naine nii rängalt, et suri mõned päevad hiljem haiglas. Nüüdseks on teada, et ka tema oli tarvitanud alkoholi. Eelmisel aastal oli liiklusõnnetustes kannatanud kergliikurijuhtidest joobes 63 protsenti.

Tagasi üles