Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Sel nädalal on Tallinnas suletud nii Balti jaam kui Viru bussiterminal (3)

Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Seoses Paldiski maantee jalakäijate tunneli ehitamisega on 15.–21. juulini Balti jaam rongiliikluseks suletud ning reisirongide algus- ja lõpp-peatused asuvad Lillekülas, Kitsekülas ja Tallinn-Väike jaamas.

Rongiliikluse katkestuse ajal paigaldatakse tunnel raudtee muldesse. Tunneli paigalduseks eemaldatakse tööde tsoonist ajutiselt raudtee ning kaevatakse ära raudtee muldkeha.

Selles etapis tehakse tööd ka öösiti, millest teavitatakse ümberkaudsete majade elanikke täiendavalt ette. Jalakäijate liiklus on viidud Balti jaama poolsesse raudtee viadukti avasse selleks suletud ja eraldatud sõidurajale. Autoliiklusele on avatud üks sõidurada.

Läänesuuna rongid (Keila, Kloogaranna, Paldiski, Turba) liiguvad 15.–21. juulini ajutiselt Lilleküla peatuseni ning ida- ja kagusuuna rongide (Aegviidu, Narva, Rakvere, Tartu, Valga, Koidula) ajutiseks alg- ja lõpp-peatuseks on Kitseküla. Edelasuuna (Rapla, Türi, Viljandi) rongid sõidavad sel perioodil Tallinn-Väike peatuseni. Ajutiste peatuste ja Balti jaama vahel asendusbussid ei liigu ning reisijatel tuleb kasutada linnatransporti.

Tallinna transpordiamet võimaldab raudteekatkestuse perioodiks tasuta sõiduõiguse ühistranspordis kõikidel liinidel, mis läbivad Ülemiste, Tallinn-Väikse ja Tondi raudteepeatusi. Tasuta sõiduõigus hakkab kehtima trollis nr 4, trammis nr 4, bussides nr 7, 12, 13, 15, 45, 49, 54, 64, 65 Ülemiste suunal, bussides nr 5, 14, 16, 18, 18A, 20, 20A, 28, 32 ja 36 Tondi ja Tallinn-Väike suunal ning bussis nr 73.

Viru bussiterminal suleti juba möödunud kolmapäeval ning see jääb suletuks juuli lõpuni. Bussiliinide nr 1, 29 ja 40 liikumisteed ja bussipeatuste asukohad on muutunud. Bussiliinide nr 1 ja 29 liikumistee Viimsi keskuse ja Priisle suunal: A. Laikmaa tänav, Gonsiori tänav, Raua tänav, Pronksi tänav ja Narva maantee. Muudetud liikumisteel tehakse Gonsiori tänaval ajutine algpeatus Kivisilla ja peatus Raua Pronksi tänaval.

A. Laikmaa suunal liikumistee ja peatused ei muutu. Ära jääb Viru bussiterminalis paiknev peatus Viru keskus ja peatus Pronksi Narva maanteel.

Bussiliini nr 40 liikumistee Pelguranna suunal: A. Laikmaa tänav, Estonia puiestee ja Kaarli puiestee. Muudetud liikumisteel tehakse Estonia puiesteel ajutine algpeatus Estonia.

A. Laikmaa suunal liikumistee ja peatused ei muutu. Ära jääb Viru bussiterminalis paiknev peatus Viru keskus ja peatus Viru Pärnu maanteel.

Kõigele lisaks muutuvad ka Lastekodu tänava remondi tõttu mitme bussiliini marsruudid. 15. juulist on Liivalaia tänava, Tartu maantee ja Rävala puiestee ristmikul liiklus märgatavalt piiratud ning kella 6.30st kuni 21.30ni töötavad ristmikul reguleerijad. Rävala puiesteelt saab liikuda otse ja kõik pöörded on ühe sõidurajaga. Pronksi tänavalt on avatud ühe sõidurajaga otsesuund ja parempööre. Tartu maanteele sõitmiseks saab kasutada J. Kunderi ja Laulupeo tänavat. Tartu maanteelt on avatud ühe sõidurajaga parem- ja vasakpööre. Rävala puiesteele saab Liivalaia ja A. Lauteri tänava kaudu. Liivalaia tänavalt säilib ühe sõidurajaga otsesuund ning parempööre Tartu maanteele. Rävala puiesteele on ligipääs tagatud A. Lauteri tänava kaudu.

Tagasi üles