Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Relvaomanikud: politsei on vindi üle keeranud! (19)

Copy
Hetkel on relvaseaduses neli põhjust, mille põhjal füüsilistele isikutele relvalube väljastatakse: jahipidamine, sport, enesekaitse ja kollektsioneerimine. Patriotismitunne või sõjahirm relvaloa taotlemisel arvesse ei lähe.
Hetkel on relvaseaduses neli põhjust, mille põhjal füüsilistele isikutele relvalube väljastatakse: jahipidamine, sport, enesekaitse ja kollektsioneerimine. Patriotismitunne või sõjahirm relvaloa taotlemisel arvesse ei lähe. Foto: Vladislav Musakko

Pärast kurikuulsat Lihula massi­tulistamist on politsei- ja piirivalveamet (PPA) karmistanud relvalubade väljastamist ja uuendamist, siseministeerium plaanib relvaseadust muutma hakata – soovitakse ära märkida relvade piirarv, mida inimene omada võib.

Eesti Relvaomanike Liidu esindajad heidavad aga ette korrektsete relvaomanike ahistamist.

2020. aasta suvel raputas Eestit sündmus Lihulas, kus Mikk Tarraste tulistas täiesti legaalsete relvadega mitme inimese ja sõiduki pihta. Tulevahetus kestis tunde. Tarraste tappis kaks ja haavas nelja inimest, haavatutest kaks olid lapsed. Tal oli relvaluba olemas, ainult laskemoon oli ebaseaduslik.

Tagasi üles