Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

INIMESTEST AEGAMÖÖDA Claudia. Vanaemale tantsitud tants

Claudia Lenaerts, mitte ainult flamenkotantsija ja õpetaja.
Claudia Lenaerts, mitte ainult flamenkotantsija ja õpetaja. Foto: Vahur Laiapea

Claudia toob toast mitu paari flamenkokingi ja näitab nende taldu ja kontsasid. Kingade nina- ja kontsaalused on puha pisikesi naelu täis pekstud! Ja nende naelte klõbinat vastu põrandat me tantsu ajal kuulemegi. Löök vastu põrandat varbaosaga, kontsaga, täistallaga, kinganina pealisosaga. Erinevad helid, erinevad kõrgused, erinevad rütmid, erinev intensiivsus. Milline maailm...

Alustame keevitamisest. Pärast keskkooli töötas minu klassiõde Claudia Ševtšenko, kes nüüd juba kümmekond aastat on Claudia Lenaerts, neli aastat keevitajana. Ta keevitas kokku kilekotte Tartu kammivabrikus. Need samad neli aastat pärast keskkooli töötasin mina Tartu mööblikombinaadis tislerina. Kilekotid olid defitsiit. Kui ma oleksin tookord teadnud, et Claudia kilekotte keevitab, oleksin ehk temalt neid küsinud ja enda poolt kruve vastu pakkunud. Kruve ikka oli. Tühi tunne jäi sisse, kui töölt koju tulles ühtegi taskusse ei pistnud.

Claudia oli minu keskkooli aja klassiõde. Olime Tartu 10. keskkooli spordiklass. Vist esimene spordiklass Eestis. Siiani saame iga viie aasta tagant kokku ja vaatame, mis aeg meiega teinud on. Eelmisel nädalal sai klass kokku ühe klassiõe matusel. Eks selliseid kokkutulekuid saab aja kuludes üha enam olema. Kuni ükskord viimane klassivend või -õde viimase venna või õe ärasaatmisele läheb.

Tagasi üles