Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Loodav koalitsioon lubab rohkem raha Eesti julgeolekule (1)

Copy
Koalitsioonierakondade juhid võtsid riigikogu valges saalis toimunud pressikonverentsil kokku koalitsioonikõneluste kolmanda päeva. Pildil Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna.
Koalitsioonierakondade juhid võtsid riigikogu valges saalis toimunud pressikonverentsil kokku koalitsioonikõneluste kolmanda päeva. Pildil Lauri Läänemets, Kristen Michal ja Margus Tsahkna. Foto: Madis Veltman

Koalitsioonikõnelustel lepiti kolmapäeval kokku, et Eesti võtab tugevalt käsile siseturvalisuse ning edaspidi saab PPA juurde tehnikat ja kriisiolukordadeks ka inimesi. Samuti plaanib koalitsioon hakata karmilt riigisektorit kärpima.

Peaministrikandidaat Kristen Michal (RE) sõnas pressikonverentsi alguses, et plaan on üheskoos sõnastada, milline on riigieelarve parandamise trajektoor aastatel 2025–2027. See tähendab, et kõigi kolme aasta kohta pannakse nii kärpe- kui ka maksuplaanid paika. Michal lisas, et kärpemõtetega vaadatakse esmalt riigisektori poole ning seal võib oodata suuremaid kärpeid. Kärped ei jäävat ühekordseks, vaid neidki kavatsetakse teha järgmised kolm aastat. «Kärbime ametnikke, avalikke teenistujaid, asutuste menetluskulusid ja halduskulusid, aga mitte võimeid. See on olnud meie printsiip,» lisas ta.

Eilsetel kõnelustel arutati ka välispoliitikat, kus Eesti seisukohad jäävad valdavalt samaks.

Tagasi üles