Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

GALERII Nüüdisaegse toitlustuskompleksi avamisega algas Paldiski sõjaväelinnakus uus ajastu (2)

Copy

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) avas kaitseväe Paldiski linnakus uue toitlustuskompleksi, kus korraga saab söönuks kuni 216 inimest, vahetustega süües saab kõhu täis ligi 900 inimest.

Uues kompleksis kasutatakse toidu valmistamiseks, väljastamiseks ja puhtuse hoidmiseks kõige tänapäevasemaid tehnoloogiaid, mis muudavad töö kiiremaks ja ergonoomilisemaks. Uuendusena on vastvalminud kompleksis laod, köök ja söögisaal kompaktselt ühendatud.

«Paldiski sõjaväelinnaku toitlustuskompleks koos kohe avatava 3000-kohalise liitlaste vastuvõtuala toitlustuskompleksiga Lõuna-Eestis Reedol on mõlemad olulised teetähised meie toitlustusteenuse ajakohastamisel. Väga heade tingimustega Paldiski toitlustuskompleks aitab kaasa ajateenijate igapäevaelule ja me kindlasti hoiame oma toitlustuse kvaliteeti senisel tasemel, tõstes nii sõdurite motivatsiooni kui ka rahulolu,» ütles RKIKi toitlustusteenuse portfellijuht Agne Silde.

Samuti on uues toitlustuskompleksis lõpusirgel meeskondade komplekteerimine, tööd saavad ka kohalikud elanikud. «Parema teenuse tagamiseks pakume lähiümbruses elavatele erialainimestele eneseteostuseks uudse tehnoloogiaga suurkööki,» lisas Silde.

Tehnoloogiliselt on Paldiski toitlustuskompleks suurim, mida konkreetse hanke võitnud Nordlin Ehitus OÜ on seni ehitanud. «Külmkambrite tehno- ja automaatsüsteemid on lahendatud innovaatiliselt ja läbimõeldult, et tagada ruumi maksimaalne kasutatavus, ohutus ja ergonoomika. Näiteks saab raskeid kambriuksi avada ühe nupulevajutusega,» rääkis Nordlin Ehitus OÜ objektijuht Kelli Keizars.

Toitlustuskompleksi valmimine sümboliseerib uut ajastut Paldiski sõjaväelinnakus. «Paar aastat tagasi kolis siia vahipataljon ja toetuse väejuhatus. Toitlustuskompleksi uuendamine on viimane teetähis. Vana amortiseerunud söökla oli justkui Paldiski sõjaväelinnaku viimaste mohikaanlaste seast, kandes samas olulist pärimusvaimu.  Siiani ripub söökla seinal austatud naiskodukaitsja Rita Loeli 1997. aasta artikkel rahuvalvajate suurimast sööklast, millele leiame uues tänapäevases kompleksis kindla koha,» kommenteeris RKIKi lääne portfellijuht Steven Linkov.

Pärast kaitseväe toetuse väejuhatuste üksuste ja vahipataljoni kolimist Paldiskisse (vastavalt aastatel 2021 ja 2022) on linnak teinud läbi suured muutused: valmis on saanud 300-kohaline ligi nullenergiaga õppeklasside ja tööruumidega kasarmu, ajateenijatele sportimiseks mõeldud universaalhall, laohoone ning kahte linnakut ühendav jalakäijate tunnel. Uus toitlustuskompleks on selle arendusprojekti viimane suurim ehitusarendus Paldiski sõjaväelinnakus.

Paldiski sõjaväelinnaku toitlustuskompleksi maksumus on 8,48 miljonit eurot.

Märksõnad

Tagasi üles