Päevatoimetaja:
Margus Martin

Purjelaevade suure peo avakontsert viib kuulajad muusikalisele merereisile

Copy
Foto: Tall Ships Races Tallinn 2024

Tall Ships Races Tallinn 2024 festivali juhatab neljapäeva, 11. juuli õhtul sisse avakontsert „Lainel”, mis kannab kuulajaid muusikaliselt mööda laineid soojadesse ja sumedatesse suveõhtutesse, merele ja merede taha. Lainetele õõtsuma viivad trio Liisi Koikson, Marti Tärn ja Sander Mölder ning armastatud muusikud Valter Soosalu, Anett Kulbin ja Robert Linna.

Kord on meri rahulikum, kord rahutum ning nii sulavad ka moodsamad elektroonilised ja klassikalisemad helilained kontserdi käigus võluvalt ühte, võimaldades kuulajail mõnusat tiksumist ja lainetel õõtsumist. Kontserdi kandvaks teljeks on trio Liisi Koiksoni, Marti Tärni ja Sander Mölderi muusika, mis on inspireeritud kodumaistest lugudest – nii rahvalauludest, 20. sajandi Eesti heliloojate loomingust kui ka tänapäevasest popmuusikast.

trio Liisi Koikson, Marti Tärn ja Sander Mölder
trio Liisi Koikson, Marti Tärn ja Sander Mölder Foto: Erakogu

„Külalistena oleme kaasanud enda kõrvale erineva loomingulise iseloomuga tunnustatud soliste, kelleks on Valter Soosalu, Anett Kulbin ja Robert Linna,” tutvustab kontserdi „Lainel” muusikaline juht Marti Tärn. Anett on Eesti Muusikauhindadel neljakordselt auhinnatud kaasaegse souli laulja-laulukirjutaja ning Robert Linna on tuntud kui ansamblite Elephants From Neptune ja Lexsoul Dancemachine laulja. Dirigendi, laulja ja instrumentalistilt Valter Soosalult lubab Tärn aga eriti omapärast esitlust: „Kontserdil saab kuulda ühte põnevamat poolt Valterist, nimelt ta on ühe täiesti uue pilli Harpejji rahvusvaheline saadik ning Harpejji on tal kaasas ka meie kontserdil.”

Umbes poolteist tundi kestvat kontserti saadab suurtelt ekraanidelt visuaalkunstniku Alyona Movko-Mägi looming. Kontserdi kunstiline juht on Jaak Prints.

Kontsert „Lainel” toimub neljapäeval, 11. juulil algusega kell 21 Tallinna Lennusadamas. Kontserdil on ka viipe- ja kirjandustõlge.

Tule ja naudi ainulaadset muusikaelamust!

Copy
Tagasi üles