Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kliimaministeerium uurib, kas RMK andis keelatud riigiabi

Copy
Kliimaministeeriumi asekantsler Antti Tooming ütles, et ilma analüüsita ei suuda ta hinnata, kas RMK andis keelatud riigiabi või mitte. 
Kliimaministeeriumi asekantsler Antti Tooming ütles, et ilma analüüsita ei suuda ta hinnata, kas RMK andis keelatud riigiabi või mitte. Foto: Konstantin Sednev

Kliimaministeerium otsustas riigikontrolöri soovitust kuulata ja selgeks teha, kas Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) andis keelatud riigiabi, kui müüs ebaseaduslike salalepete alusel puitu Graanul Investile ja mõnele teisele ettevõttele.

Riigikontrolli RMK puidumüügiaudit pani tegutsema rahandusministeeriumi, kelle ettepanekul ja riigikontrolör Janar Holmi soovitusel võttis kliimaministeerium riigiabi küsimuse käsile.

«Kliimaministeeriumi ja RMK koostöös on plaanis kestvuslepingute sõlmimise asjaolud üle vaadata ja analüüsida, milliseid täiendavaid kontrolltoiminguid on vaja teha. See hõlmab ka rahandusministeeriumi ettepanekul ja nendega koostöös riigiabi täiendava analüüsi võimalikkust,» ütles kliimaministeeriumi asekantsler Antti Tooming.

Tagasi üles