Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Katri Raik ütles Lasnamäe linnaosa vanema kohast ära (1)

Kevadlaat Pae pargis. Lapsega suhtleb Katri Raik (paremal).
Kevadlaat Pae pargis. Lapsega suhtleb Katri Raik (paremal). Foto: Konstantin Sednev

Sotsiaaldemokraatlik Erakond on pärast Tallinnas uue koalitsiooni moodustamist kevadest saati hädas Lasnamäe linnaosa vanema leidmisega. Seda kohta pakuti ka endisele Narva linnapeale Katri Raigile, kes aga kinnitas portaalile rus.err.ee, et ei võtnud pakkumist vastu.

«Me arutasime seda küsimust Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskiga. Kuid see (Lasnamäe linnaosa vanemaks asumine) pole võimalik, kuna ma kavatsen järgmistel kohalikel valimistel kandideerida taas Narva volikogusse. Samal ajal ei ole võimalik teha tööd Tallinnas ja valmistuda valimisteks Narvas,» selgitas Raik ja lisas, et ka Tallinna volikogusse ta kandideerida ei kavatse. 

«Tallinn ei ole minu linn. Kuigi Lasnamäel oleks olnud päris huvitav töötada. Lasnamäe on elanike arvu poolest nagu kaks Narvat – kui olen seal vahel käinud, siis olen tundnud end mõnes mõttes nagu kodus,» rääkis Raik. 

Raik kirjutas sotsiaalmeedias, et Lasnamäe linnaosa vanema koht on põnev proovikivi. «Seal elab palju Ida-Viru juurtega inimesi. Kuidas kaks mäge, Toompea ja Lasnamäe üheks siduda ja selgitada, et nende vahel on linnulennult kümmekond kilomeetrit, mitte tuhat, see on alles väljakutse,» selgitas Raik. 

Hetkel on tal aga üks teine väljakutse. «Kuidas Ida-Virumaal oleks veel rohkem Tartu Ülikooli ja kuidas ülikooli abikäsi jõuaks võimalikult paljudeni. Ülikool koostab oma Ida-Viru strateegiat, põnev protsess ja ambitsioonikas paber,» lisas Raik. 

«Ei saa minust Lasnamäe linnaosa vanemat, kuidagi ei saa. Järgmistel KOV valimistel kandideerin Narvas. Nii olen lubanud,» kirjutas Raik sotsiaalmeedias. 

Tallinna linnavõim pole kolme kuu jooksul suutnud leida sobivat inimest Lasnamäe linnaosa vanema kohale, mis koalitsioonilepingu järgi kuulub nende erakonnale.

Mais esitasid sotsid Lasnamäe linnaosa vanema kandidaadiks holistilise terapeudi ja ühiskonnategelase Tatjana Lavrova, kes aga loobus sellesse ametisse pürgimisest pärast seda, kui tulid ilmsiks tema venemeelsed hoiakud olulistes väärtusküsimustes, mis puudutavad Nõukogude sõjaveteranidele annetuste kogumist, pronkssõduri teisaldamist ja okupeeritud Krimmis «Teeme ära» aktsiooni korraldamist.

Juuli alguses selgus, et vähemasti linnaosavanema asetäitja on leitud ja selleks saab senine Nõmme linnaosavanema asetäitja ja erakonna pressiesindaja Kirill Klaus.

Tagasi üles