Päevatoimetaja:
Margus Martin

Suve suurim merepidu pakub mitmekesist tegevust lastelegi

Copy
Foto: Tall Ships Races Tallinn 2024

Tallinna linn võõrustab ja korraldab sel aastal maailma suurimat purjeõpperegatti Tall Ships Races, mis toimub 11.–14. juulini Lennusadamas, Noblessneri sadamas ja Vanasadama kruiisiala, suurejoonelisel merepeol on lastele koostatud sisukas ja vaheldusrikas programm.

Tall Ships Races Tallinn 2024 programmijuht Kristel Pedaks ütles, et lasteprogrammi koostades seati eesmärgiks, et lastele ja peredele suunatud programm oleks võimalikult mitmekesine, hariv ning tegevust jaguks kõigile, sõltumata vanusest.

„Ootame merefestivalile kõiki lapsi, olenemata vanusest. Kavas on hulganisti võistlusi ja teisi sportlikke tegevusi, kasulikke teadmisi jagavad Punane Rist, Prügihunt, politseiametnikud. Lastealadel saab meisterdada, joonistada ning mängida Laevakapteni ja Mereröövliga. Lavaprogrammis on nii kontserdid, näidendid, tsirkus, tantsuetendused kui ka teadus-show,“ tõi Pedak mõned näited.

Kuna lasteprogramm on koostatud just Tall Ships Races Tallinn 2024 ürituse ajaks, on Pedaku sõnul palju tegevusi, mida kindlasti just merepeol vaatama või kuulama tulla.

„Kindlasti soovitan väiksemate lastega peredel 13. juuli ehk laupäeva hommikul tulla kuulama Lolala kontserti Vanasadama kruiisialal, kus kõlavad tõelised mudilaste hitid “Krokodill Villi”, “Värvilaul”, “Tähestiku laul” ja paljud teised. Sama päeva pärastlõunal esinevad Kalaranna laval “Konnalaulu kontserdiga” Piip ja Tuut ning pühapäeval jõuavad armastatud klounid Noblessneri sadama lavale hoopis teise kavaga. Lennusadamas rõõmustavad pühapäeval noori muusikasõpru Lotte, Roosi ja putukate bänd,“ soovitas programmijuht.

Lisaks on võimalik nautida näiteks Noblessneri sadamas KVARK teadusteatri etendusi ning nautida Desiree tantsustuudio ja OMAtsirkuse esinemist. Vanasadama kruiisiala viikingite külas saab meisterdada ning Lennusadamas toimuvad traditsioonilised Premia lastejooksud ja miniorienteerumine.

Kogu lavaprogramm ehk kontserdid ja etendused, harivad tegevused ja võistlused on sadamates kõikidele lastele tasuta. Pilet tuleb soetada ainult atraktsioonidele, batuutidele ja Kai kunstikeskuse tuuridele.

Kogu Tall Ships Races Tallinn 2024 lasteprogramm asub ürituse kodulehel: https://www.tallshipstallinn.ee/lasteprogramm

Tõeliselt erakordne merepidu Tall Ships Races toob Tallinna sadamatesse üle 60 suure purjelaeva 16 erinevast riigist üle maailma. Nelja päeva jooksul on Tallinna sadamad erilises peomeeleolus – saab külastada purjelaevu, kuulata Eesti parimaid artiste ja võtta osa tegevustest maal ja merel.

Copy
Tagasi üles