Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

NATO peasekretär mõistis hukka Venemaa raketirünnaku Ukrainale

Copy
Jens Stoltenberg ja Lloyd Austin Washingtonis.
Jens Stoltenberg ja Lloyd Austin Washingtonis. Foto: Kevin Wolf/Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg mõistis esmaspäeval teravalt hukka Venemaa hommikused raketirünnakud Ukraina linnade vastu, milles hukkusid süütud tsiviilisikud, kelle seas lapsed, vahendas meediakanal Ukrinform.

Stoltenberg väljendas oma hukkamõistu Washingtonis enne kohtumist USA kaitseministri Lloyd Austiniga.

«Ukrainas jätkab Venemaa oma jõhkrat sõda. Alles täna nägime taas kohutavaid raketirünnakuid Ukraina linnade vastu, milles tapeti süütuid tsiviilelanikke, kelle seas lapsi. Mõistan need kohutavad rünnakud karmilt hukka. Tippkohtumisel teeme otsuseid, et oma toetust Ukrainale veelgi tugevdada. Venemaa peab mõistma, et ei saa ära oodata lääne sõjaväsimust. Nad peavad maha istuma ja leppima lahendusega, kus Ukraina on suveräänne iseseisev riik,» rääkis Stoltenberg.

Enne kõneluste algust tänas Stoltenberg Austinit pühendumuse eest NATO ja Atlandi-ülese liidu tugevdamisele ning eriti tema juhtrolli eest kõigi liitlaste ja paljude partnerite ehk enam kui 50 riigi mobiliseerimisel Ukraina kaitsekontaktrühma loomisel.

«Ramsteini formaat on olnud äärmiselt oluline ja see on tõesti muutnud ja võimaldanud meil kõigil pakkuda Ukrainale enneolematut tuge. Seda poleks seda juhtunud ilma teie tugeva juhtrollita Ukraina toetamisel,» sõnas Stoltenberg.

NATO 75. tippkohtumine toimub Washingtonis 9. juulist kuni 11. juulini. Selle üks peamisi teemasid on sõjalise abi suurendamine Ukrainale.

Tagasi üles