Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Loodav koalitsioon plaanib majanduse käima tõmmata (10)

Copy
Reformierakonna delegatsioon teel koalitsioonikõnelustele. Vasakult Andres Sutt, Erkki Keldo ja Kristen Michal. Tagaplaanil kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets. Kõige ees sammub peaministri büroo juht Gerrit Mäesalu.
Reformierakonna delegatsioon teel koalitsioonikõnelustele. Vasakult Andres Sutt, Erkki Keldo ja Kristen Michal. Tagaplaanil kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets. Kõige ees sammub peaministri büroo juht Gerrit Mäesalu. Foto: Mihkel Maripuu

Koalitsioonikõneluste esimesel päeval arutati majanduskeskkonda ning üritati leida viise, kuidas oleks ettevõtjatel Eestis parem tegutseda. Selle hulka kuulub nii bürokraatia vähendamine kui ka tööstuste toetamine.

Peaministrikandidaat Kristen Michal (RE) sõnas, et esimesel päeval oli sisulisem arutelu majandusest, majanduspoliitikast ja konkurentsivõimest. Ta loetles pressikonverentsil ette mitu teemat, millele loodav koalitsioon keskenduda plaanib.

Esimesena tõi Michal välja selle, et koalitsioon hakkab otsima võimalusi, kuidas riik saaks panustada uute tööstuste rajamisse ja selleks kasutatakse raha, mis tuleb Euroopa Liidust ja CO2-rahast. Sealjuures võiks riik näiteks tulevikus Ukraina abistamiseks tellitavaid asju osta ainult Eesti enda ettevõtetelt. «Eesti kaitsetööstusel ja tööstusel laiemalt võiks olla võimalus sellele rahale konkureerida ning pakkuda Ukrainale abi, samal ajal siin töökohti luues,» ütles ta.

Tagasi üles