Torm tegi pühapäeval Lõuna-Eestis korralikku pahandust

Postimees
Copy
Pühapäeval veidi enne kella kolme jõudis Tartu kohale tormituul ja padusadu. Hetkega olid tänavad üle ujutatud ning tormituul räsis puid. Pildil Salme 22 majale peale murdunud puu esmaspäeva hommikul.
Pühapäeval veidi enne kella kolme jõudis Tartu kohale tormituul ja padusadu. Hetkega olid tänavad üle ujutatud ning tormituul räsis puid. Pildil Salme 22 majale peale murdunud puu esmaspäeva hommikul. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Eestis möllanud äikesetorm põhjustas pühapäeval suuremat kahju Tartu- ja Valgamaal ning räsis vähemal määral Viljandi- ja Võrumaad. Elektrita olid tuhanded tarbijad, seda valdavalt riigi lõuna-, aga ka idaosas.

Tartumaal said päästjad üleeile üle poolesaja tormituulte kahjustustega seotud väljakutse, millest enamikul juhtudel eemaldati teele või elektriliinidele kukkunud puid. Viimaseid oli kokku mitukümmend. Näiteks eemaldasid päästjad Elva vallas Uderna külas teelt 15 ja Nõo vallas Altmäe külas kümme puud.

Tartu linnas kaasnes rajuga ühtlasi suurem uputus ning veel eile keskpäeval võis Tartu Postimehe teatel mitmel pool – nii Ihastes ja Annelinnas kui ka kesklinna piirkonnas ja Ropkas – tormi jälgi märgata. Kahjustuste fikseerimisega tegelevale linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistusele oli hommikuks teada antud ligi kümnest ülevaatust vajavast kahjustusest.

Tagasi üles