Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Vladimir Arhipov asub esmaspäevast riigikogu liikmeks (2)

Copy
Vladimir Arhipov
Vladimir Arhipov Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu juhatuse otsusel saab seoses Jüri Ratase (Isamaa) tagasiastumisega riigikogu liikme kohalt esmaspäevast riigikogu liikmeks Ratase asendusliige Vladimir Arhipov (KE).

Kuna Jüri Ratas osutus valituks Euroopa Parlamenti, suundub tema asendusliikmena riigikokku senine Maardu linnapea Vladimir Arhipov.

Vladimir Arhipovi sõnul ei olnud otsuse langetamine riigikokku tööle minna lihtne. «Varem olen juba kaks korda keeldunud võimalusest töötada riigikogus, sest neil hetkedel oli mul oluline jääda Maardusse linna arendama. Nüüd, olles kindel, et linna areng on stabiilsetel alustel, soovin ma oma kogemusi ja oskusi rakendada laiemalt, riiklikul tasandil,» ütles Arhipov 12. juunil.

Ta lubas riigikogu liikmena jätkata Maardu ja selle elanike huvide kaitsmist, osaledes seadusloome protsessides, mis otseselt mõjutavad Maardut ja kogu riiki ning tuues rohkem tähelepanu ja ressurssi nii Maardu, kui Harju- ja Raplamaa piirkonna projektidele. «Lisaks jätkan aktiivselt osalemist linna arengus Maardu linnavolikogu liikmena,» lisas Arhipov. Lähiajal valib Maardu linnavolikogu uue linnapea.

Vladimir Arhipov valiti Maardu linnavolikogu liikmeks esmakordselt 1994. aastal ning sellest ajast on ta korduvalt saadikuks valitud. 1995. aastal valiti ta volikogu esimeheks ning 1996. aastal esmakordselt Maardu linnapeaks. Taas sai Arhipov Maardu linnapeaks aprillis 2016.

Tagasi üles