Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Eesti vallutavad sajad arvutiteaduse tipud

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Eestisse tuleb alates laupäevast üle 400 arvutiteadlase, kelle hulgas on tegijaid maailma tippülikoolidest, alates MIT-st kuni Cambridge’i ja Oxfordi ülikoolideni.

Tallinnas toimuvad 51. rahvusvaheline automaatide, programmikeelte ja programmeerimise kollokvium, 39. sümpoosion loogikast arvutiteaduses ning 9. rahvusvaheline konverents formaalsetest struktuuridest arvutustes ja tõestustes. Konverentsid algavad kahe intensiivse töötoapäevaga, millele järgneb nädal, kus arvutiteadlased ja matemaatikud esitlevad oma uurimistöid. Tosina peaesineja hulgas on ka Eesti juurtega Oxfordi professor Edith Elkind.

Tipphetked hõlmavad arenguid kvantarvutuses ja tõenäosuslikus programmeerimises

Tallinnas tutvustavad teadlased oma uusimaid avastusi ja arutavad, kuhu arvutiteadus liigub. Peakorraldaja ja TalTechi professor Pawel Sobocinski ütles, et üritused on pühendatud matemaatilise loogika rakenduste ja algoritmide viimaste uurimistulemuste esitlemisele. «Mõned tipphetked hõlmavad põnevaid arenguid kvantarvutuses ja tõenäosuslikus programmeerimises,» sõnas professor.

Ürituse korraldaja on TalTech, aga konverentsid ja töötoad toimuvad Tallinna Ülikoolis. Konverentside korraldusmeeskonda juhivad professor Pawel Sobocinski ja professor Niccolo Veltri TalTechist.

Tagasi üles