Tallinna Ülikool hakkab arutama Rein Müllersoni tekitatud mainekahjut (12)

Postimees
Copy
Rein Müllerson
Rein Müllerson Foto: Liis Treimann

Tallinna Ülikool (TLÜ) teatas, et Venemaal Dmitri Medvedeviga lava jaganud emeriitprofessor Rein Müllersonil ei ole ülikooliga tööalast suhet ning et nendele tekitatud mainekahju võetakse arutellu. 

TLÜ rektor Tõnu Viik ütles pressiteate vahendusel, et ülikool on alates 2022. aasta 28. veebruarist katkestanud igasuguse koostöö Venemaa asutuste ja organisatsioonidega ja on mõistnud hukka Venemaa alustatud sõjalise rünnaku sõltumatu riigi vastu.

«Kinnitame, et emeriitprofessor Rein Müllerson ei esindanud Peterburis toimunud õigusfoorumil Tallinna Ülikooli. Müllerson ei esinda ülikooli seisukohti ja tal puudub Tallinna Ülikooliga tööalane suhe,» sõnas Viik.

Küll aga nentis rektor, et Müllersoni TLÜ-le põhjustatud mainekahjule reageerimist arutab ülikooli senat oma järgmisel korralisel istungil.

Postimees vahendas teisipäeval, et Tallinna Ülikooli (TLÜ) ühiskonnateaduste instituudi emeriitprofessor Rein Müllerson esines äsja Venemaal Peterburis 12. rahvusvahelisel õigusfoorumil.

Müllerson osales konverentsil suurel laval koos Venemaa ekspresidendi ja julgeolekunõukogu aseesimehe Dmitri Medvedeviga. Tervet foorumit rahastab Venemaa Föderatsiooni justiitsministeerium.

Tagasi üles