Päevatoimetaja:
Margus Martin

Tall Ships Races öölaulupidu toob armastatud muusikute abil rahvani Eesti merelise pärandi

Copy
Foto: Getter Jaani

Laupäeval, 13. juulil 2024 toimuv öölaulupidu „Meie ja meri” tutvustab tänavusele Tall Ships Races Tallinn 2024 rahvusvahelisele osalejaskonnale Eesti kultuuri, rõhutades ühislaulmise ja koorimuusika tähtsust. Laval astuvad üles armastatud solistid ning õhtut juhib näitleja Andero Ermel.

„Meie idee öölaulupidu korraldades on soov pakkuda erilist ja ühendavat muusikalist elamust, mis rõhutaks Eesti merelist pärandit ja tähtsust ka meie muusikakultuuris. Nii on laval lisaks muusikutele Tallinna Linnateatri näitleja Andero Ermel, kes õhtujuhina avab kontserdi jooksul osalejatele ka eestlaste merelugusid ja -tavasid,” tutvustab öölaulupeo projektijuht on Kertu Süld.

Öölaulupidu „Meie ja meri” toimub laupäeval algusega kell 21 Lennusadamas, pakkudes põnevat ja muusikaliselt mitmekesist kontserti, mis kestab ligi 1,5 tundi. Süld nendib, et tulemas on üks tore muusikaline merepidu, kus kõikidel külalistel on võimalik kaasa laulda tuntud lugudele, mis otseloomulikult räägivad meile, eestlastele, omasest merekultuurist. Öölaulupidu on tasuta, oodatud on nii pered kui ka sõpruskonnad.

Foto: Ott Lepland

Laval astuvad üles tuntud ja armastatud solistid: Getter Jaani, Mirjam Dede, Ott Lepland ja Priit Volmer (Rahvusooper Estonia). Kooridena osalevad Tallinnas tegutsevad segakoorid HUIK! ja Noorus. Kogu õhtule loob muusikalist tausta bänd Riivo Jõgi juhendamisel. „Programm on hoolikalt valitud, et kajastada eestlaste pikka mererahva ajalugu ja ka pärimust,” selgitab Süld. „Kontserdil kuuleb mereteemalisi laule, mis pakuvad äratundmisrõõmu igas vanuses kuulajatele – lastele, peredele, täiskasvanutele ja väliskülalistele.”

Foto: Mirjam Dede

Repertuaaris on nii meremeeste laule, poplugusid, koorilaule, lastelaule kui ka võõrkeelseid hitte, võimaldades publikul hõlpsasti kaasa laulda. Nii tulevad ühiselt esitamisele kunagine Eurovisiooni võistluslugu „Mere lapsed”, ansambli Karavan hitt „Pärlipüüdja”, samuti laulu- ja tantsupidudelt lemmikuteks kujunenud „Mina ja meri” ning „Tuulevaiksel ööl”. Kaugemalt tulnud külalistele mõeldes on kavas ka mõned võõrkeelsed laulud, sealhulgas sotsiaalmeedias populaarseks saanud „Sea shanty” ehk „Wellerman”.

Osalejatel on oodata meeleolukat õhtut, kus ei pea kartma, kui sõnu ei tea või viis pole tuttav – selleks näidatakse sõnu ekraanidel ning laval olevad solistid, koorid ja bänd veavad muusikat eest. Kogu õhtu on täis meeleolukaid hetki ja üllatusi.

Tall Ships Races Tallinn 2024 öölaulupeo kunstiline juht on Külli Kiivet, sündmust korraldab Syker Management koostöös Tallinna Kultuuri- ja Spordiametiga. Öölaulupidu salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Kohtumiseni laupäeval, 13. juulil kell 21 Lennusadamas!

Copy
Tagasi üles