Päevatoimetaja:
Margus Martin

Tall Ships Races pakub meelelahutuslikke sportmänge, orienteerumist ja ühist jalgrattaseiklust

Copy
Foto: Tall Ships Races Tallinn 2024

Rahvusvahelise purjelaevaregati Tall Ships Races Tallinn 2024 raames toimuval merefestivalil pakutakse põnevat sportlikku meelelahutust erinevate võistluste ning tegevuste näol. Lisaks kontsertidele ja näitustele Tallinna Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas saavad merepidulised seigelda ajaloolises vanalinnas ja Krulli tööstuskvartalis ning osaleda ühisjooksul ning kollektiivsel rattaretkel.

„Nelja päeva jooksul 11.-14. juulini toimuvad nii avalikkusele kui ka laevameeskondadele suunatud meelelahutuslikud sportmängud, mille käigus selgitatakse lisaks lustimisele ja sportlikule hasardile välja parimad ronijad, orienteerujad ning pallimänguvõistkonnad. Mujalt maailmast meile külla purjetanud meremehed saavad aimu Eesti traditsioonidest näiteks läbi köieveo, kiikingu ja orienteeriumisvõistluse,” tutvustab laevameeskondadele ja külastajatele meelelahutuslikku spordiprogrammi korraldava Elamusstuudio esindaja Taavi Esperk.

Ta lisab, et huvitavaid sündmusi jagub kõigisse kolme sadamasse. Noblessneris on avatud näiteks minigolfirada, Lennusadama tegevused on jalgpallisuunitlusega alates üleelusuuruses footdarts’ist kuni jalgpallipiljardini ning Vanasadama kruiisiterminali tollitsoonis saab lisaks tänavakorvpallile proovida kiikingut ning ronida mööda spetsiaalselt merepeo jaoks paigaldatud ronimisseina. „Oleme plaaninud võistkondlikud tegevused nii, et kella 14-ni võtavad omavahel mõõtu purjelaevade meeskonnad ning pärast seda on kella 14-19 vahel sportlikud atraktsioonid tasuta linnarahva käsutuses. Meeskondlikke alasid on mitmeid, lisaks juba nimetatutele, selgub ka parim rahvastepalli ja tänavakorvpalli tiim.”

Foto: Tall Ships Races Tallinn 2024

Aktiivsed tegevused ei piirdu aga ainult sadamatega. Krulli ajaloolises tööstuskvartalis saab esmakordselt mängida discgolfi, mille rada on rajatud nii õue kui ka siseangaaridesse. Kalarannas on avatud rannavõrkpalliplats ning slackline tasakaalulint, kus on hea võimalus harjutada koos treeneriga. Lisaks võib läbi nelja päeva võtta osa vanalinnas toimuvast orienteerumismängust, tänu millele saavad nii kohalikud kui ka välismaalased läbi hasartse mängu tutvuda Tallinna vaatamisväärsustega ning nautida keskaegse linna võlusid.

„Laupäeva õhtul toimub aga algusega Lennusadamast ühine umbes tund aega kestev ööjooks, kuhu on oodatud osalema purjelaevade meeskonnaliikmed ja kõik teised jooksuhuvilised,” kutsub Espek. „Ja pühapäeva keskpäeval on kõik kutsutud mereparaadi saateks ühisele jalgrattasõidule, mis saab alguse samuti Lennusadamast ja kulgeb kuni Piritani – nii saame mööda mereteed kulgevaid laevu saata mööda maad.”

Tall Ships Races Tallinn 2024 regatt pakub põnevust kõigile – tutvuge programmiga, jalutage, uudistage, sportige või mängige – toredaid tegevusi toimub igal pool!

Copy
Tagasi üles