Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

USA Kongressi delegatsioon kohtus Tsahkna ja Pevkuriga

Copy
USA Kongressi delegatsioon eesotsas vabariiklasest Oklahoma esindaja Tom Cole’i ja vabariiklasest Florida esindaja Mario Diaz-Balartiga külastas Tallinnat ja kohtus välisminister Margus Tsahknaga ning kaitseminister Hanno Pevkuriga.
USA Kongressi delegatsioon eesotsas vabariiklasest Oklahoma esindaja Tom Cole’i ja vabariiklasest Florida esindaja Mario Diaz-Balartiga külastas Tallinnat ja kohtus välisminister Margus Tsahknaga ning kaitseminister Hanno Pevkuriga. Foto: Postimees

USA Kongressi delegatsioon eesotsas vabariiklasest Oklahoma esindaja Tom Cole’i ja vabariiklasest Florida esindaja Mario Diaz-Balartiga külastas 2.–4. juulil Tallinnat ja kohtus välisminister Margus Tsahknaga ning kaitseminister Hanno Pevkuriga.

Kohtumisel arutati Ameerika Ühendriikide ja Eesti julgeoleku- ja kaitsekoostööd, Ukraina ning Iisraeli toetamist ja kahepoolseid majandussidemeid.

Eesti välisministeeriumis kohtus delegatsioon välisminister Tsahknaga, et arutada võimalusi regionaalse julgeoleku tugevdamiseks, Ukraina toetamiseks ja Venemaa agressioonisõja eest vastutusele võtmiseks. Kongressi esindajad kinnitasid USA pühendumust Euroopa julgeolekule ning tervitasid Eesti panust, sealhulgas sõjalist ning ülesehitus- ja humanitaarabitööd Ukrainas. Lisaks arutas välisminister USA delegatsiooniga Lähis-Ida ning India ja Vaikse ookeani piirkonna arenguid ning USA ja Eesti majandussidemeid.

Kongresmenid ja kaitseminister Pevkur rääkisid regiooni muutuva ohukeskkonna arengust ja Eesti plaanidest oma kaitsevõimet edasi arendada, sealhulgas USA julgeolekuabi toel selliste programmide raames nagu Balti julgeolekualgatus. Kongressi esindajad rõhutasid kahe riigi partnerluse tugevust, märkides ära USA HIMARSi patarei paiknemise Tapa baasis ja 187. jalaväerügemendi 1. pataljoni sõdurite kohalolu Võru lähedal Taara baasis.

Visiidil viibivad kongressi esindajad õnnitlesid Eestit äsjase 20. aastapäeva puhul NATO liitlasena ning rääkisid juulis Washingtonis toimuvast NATO tippkohtumisest.

Delegatsiooni kuulusid veel vabariiklasest Tennessee esindaja Charles Fleischmann, vabariiklasest Põhja Carolina esindaja Chuck Edwards ja vabariiklasest Texase osariigi esindaja Jake Ellzey. Kõik delegatsiooni liikmed on esindajatekoja eelarve eraldiste komitee liikmed ning vastutavad USA kaitseministeeriumi ja välisministeeriumi rahastamise eest, sealhulgas julgeolekuabi andmise eest Balti riikidele ja Ukrainale.

Tagasi üles