Kapo ametnikud käisid valenime all korp! Sakalas õlut joomas ja jäid vahele (16)

BNS
Copy
Pildil korp! Sakala õllekann.
Pildil korp! Sakala õllekann. Foto: Margus Ansu

Valenime all esinenud kaitsepolitseinikud käisid kaks kuud enne Parvel Pruunsilla ja Priit Humala kinnipidamist korp! Sakala külalisõhtul Tartus, mistõttu Pruunsilla kaitsja viitab ebaseaduslikule jälitustegevusele, kuid kapo ja prokuratuuri kinnitusel veetsid mehed lihtsalt vaba aega, kirjutab rahvusringhääling.

Kaitsepolitseinikud esitlesid end peol Anton Meremäe ja Tanel Saagena ning korporantide sõnul uurisid nad organisatsiooni eluolu kohta rohkem kui tavalised külalised.

Kummaline külaskäik vajunuks tõenäoliselt unustustehõlma, kuid kaks kuud hiljem täitis Eesti meediaväljaannete esiküljed teade sellest, et kaitsepolitsei pidas kinni ettevõtja Parvel Pruunsilla ja Tartu abilinnapea Priit Humala.

«Tõenditest nähtub see, et kaks kaitsepolitsei ametnikku läksid Sakala külalisteõhtule ja esinesid seal valenimede all, ehk tegutsesid seal politseiagentidena, eesmärgiga ilmselt koguda Parvel Pruunsilla kriminaalasja kohta mingit teavet,» rääkis vandeadvokaat Paul Keres ERR-ile.

Kaitsepolitsei komissar Harrys Puusepp lükkab selle väite tagasi ning kinnitab, et ametivennad käisid üritusel täiesti tavaliste inimestena ehk nägid kuulutust, mõtlesid, et oh, läheks vaataks, mis seal toimub, veetsid seal natuke aega ja läksid minema.

Tagasi üles