Zelenskõi rääkis droonidest ja elektroonilisest sõjapidamisest

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: ANATOLII STEPANOV/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pidas neljapäeval ülemjuhataja staabi koosoleku, kus keskenduti droonidele ja elektroonilisele sõjapidamisele, vahendas meediakanal Ukrinform.

«Pidasin ülemjuhataja staabi koosoleku. See oli pikk nõupidamine ja tänased aruanded keskendusid droonidele ja elektroonilisele sõjapidamisele. Tootmine Ukrainas, rahastamine, tarnimine ja kasutamine. Kõik täpsustused selles osas ja loomulikult pöörati maksimaalset tähelepanu meie kaugmaadroonidele,» rääkis president.

Zelenski sõnul kuulasid nad staabis ühtlasi komandör Vadõm Suhharevskõi ja õhujõudude juhataja Mõkola Oleštšuki ettekandeid olukorrast rindel ning langetasid väga olulisi otsuseid. Ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi andis ülevaate olukorrast rinde põhisuundadel.

President ei täpsustanud, kuid märkis, et aeg näitab neid eesliinil.

President lisas, et kõige ägedamad lahingud käivad Pokrovski suunal, kuid tema sõnul tugevdatakse nüüd iga kaitsesuunda.

Kaitseminister Rustem Umerov andis ülevaate oma USA reisi üksikasjadest ja väljakuulutatud, kuid Ukrainasse veel tarnimata kaitsepakettidega seotud arengutest.

«Me liigume sellega jõudsalt edasi,» ütles Zelenskõi.

Zelenskõi selgitas varem päeval meediakanalile Bloomberg, et tema riigi kaitsejõud saavad asuda vastupealetungile alles siis, kui nende käsutuses on lääneliitlaste lubatud relvastus.

Presidendilt küsiti, kui kaua kestab ummikseis, sest Ukraina uus vasturünnak tundub end oodata laskvat.

«See ei ole ummikseis, see on lihtsalt keeruline olukord, ja selle mure saab lahendada, kui on soov ja tahtmine. Meil on soov. Aga tööriistad ei jõudnud kohale, nagu öeldakse. See tähendab, et meil on brigaadid relvastamata. Meil on reserv. Meil on 14 relvastamata brigaadi, kellel ei ole kohast relvastust, mille üle on juba hääletatud, millest nad on rääkinud – paketid peaksid saabuma, kuid kahjuks tulevad need aeglaselt,» ütles Zelenskõi.

President avaldas USA kongressile tänu täiendava 60,8 miljardi dollari suuruse toetuse eest, kuid rõhutas, et abi peab jõudma rindele.

Tagasi üles