ANALÜÜS Kes saab uues valitsuses ministrikoha? (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Uuendatud 5. juuli 2024, 11:55
Copy
Kõige keerulisema valiku peab Kristen Michal (vasakul) tegema kaitseminister Hanno Pevkuri (paremal) osas – tema väljavahetamine mõjutaks avalikkuse arvamust.
Kõige keerulisema valiku peab Kristen Michal (vasakul) tegema kaitseminister Hanno Pevkuri (paremal) osas – tema väljavahetamine mõjutaks avalikkuse arvamust. Foto: Madis Veltman

Valitsusparteide juhid ütlevad kui ühest suust, et koalitsioonikõnelused pole ametlikult alanud ning ministriportfellid jaotatakse viimasena. See aga ei tähenda, et poliitikute peades ei liiguks juba mõtteid, kes millisesse ametisse sobiks.

Kuigi avalikult keegi uue valitsuse koosseisust rääkida ei taha, käiakse tagatubades ikkagi nimesid välja. Tuleb aga toonitada, et kõnelused pole veel alanudki ning augusti alguseks, mil uus valitsus ametisse peaks astuma, võib kõik muutuda.

Eeldusel, et ministrikohtade jaotus erakondade vahel jääb samaks, on küsimus kolmes portfellis. Kõige kindlam on, et vahetub kliimaminister, sest Kristen Michal (RE) hakkab valitsust juhtima. Tegu on väga kaaluka ministrikohaga, mida Reformierakonnal ei ole lihtne täita. Kõige rohkem on mängitud Keit Kasemetsa nimega, aga selle variandi puhul on kaks probleemi: esiteks ei ole väga tõenäoline, et Kasemets tahab poliitikuks hakata, ning teiseks peaks siis leidma tema asemel kliimaministeeriumile vähemalt sama pädeva kantsleri.

Tagasi üles