Tartumaa suvilaelanikud ei julge lapsi karu kartuses õue lasta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Valter Rõõmusoksa tuju on morn, sest sel suvel on karu tema hoovis mesitarusid rappimas käinud juba mitu korda. Ei pelga loom piiksuvat peletit ega hernehirmutist.
Valter Rõõmusoksa tuju on morn, sest sel suvel on karu tema hoovis mesitarusid rappimas käinud juba mitu korda. Ei pelga loom piiksuvat peletit ega hernehirmutist. Foto: Eili Arula

Tartumaal Elistveres Raigastvere kunagise suvilakooperatiivi hoovides on karu selle nädala algusest igapäevane külaline, luusides seal lausa mitu korda päevas.

Kolmapäeva õhtul astus karu ühte õue ajal, mil peremees samas šašlõkki sõi. «Nägin, et midagi liigub auto taga – karu pistis sealt koonu välja,» meenutas Valter Rõõmusoks, kelle sõnul jäi tema ja looma vahele vaid mõni meeter. Mees lisas, et paar nädalat tagasi käis karu tema koduhoovis ka mesitarude kallal.

Raigastvere suvilakooperatiivis on majad tihedalt üksteise kõrval ja suvel on need rahvast täis. Külas ringi tatsav noor, ilmselt kaheaastane karu aga ei lase ennast sellest segada.

Merike Piirsalu tunnistas, et ei julge lapselapsi praegu külla kutsuda: «Ma ei julge järves ujumaski käia, sealtpoolt ta alati tuleb.»

Raigastvere järv asub suvilatest napilt saja meetri kaugusel. Mõni aeg tagasi käis Piirsalu poeg paadiga järvel kalal ja nägi, kuidas suur loom ujus kümmekonna meetri kaugusel temast mööda.

Tagasi üles