Ringkonnakohus mõistis Pärnu prügifirma eksjuhid õigeks

BNS
Copy
Pärnu maakohus mõistis OÜ Paikre kunagised juhid Ott Suti ja Kristo Rossmani süüdi, kuid kõik pooled kaebasid otsuse edasi.
Pärnu maakohus mõistis OÜ Paikre kunagised juhid Ott Suti ja Kristo Rossmani süüdi, kuid kõik pooled kaebasid otsuse edasi. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna ringkonnakohus tühistas neljapäeval osaliselt Pärnu maakohtu otsuse osaühingu Paikre endise juhatuse liikme Kristo Rossmani ning arendusjuhi Ott Suti kriminaalasjas ning mõistis Rossmani õigeks usalduse kuritarvitamises ja Suti usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises.

Samuti mõistis ringkonnakohus mõlemad õigeks toimingupiirangu rikkumises. Seoses sellega tühistas ringkonnakohus ka maakohtu otsuse konfiskeerimise asendamises ja jättis kannatanu OÜ Paikre tsiviilhagi osaliselt läbi vaatamata. Süüdistatavatele hüvitati ka osa menetluskuludest.

Ringkonnakohtu hinnangul ei leidnud usalduse kuritarvitamise süüdistuse puhul kinnitust OÜ-le Paikre suure varalise kahju põhjustamine, mis on süüteokoosseisu kohustuslik eeldus. Toimingupiirangu süüdistuse puhul asus kohus seisukohale, et süüdistatavad ei tegutsenud tehingute tegemisel ja nende korraldamisel ametiisikutena.

Tagasi üles