Zelenskõi rääkis uutest programmidest elektripuuduse ohjeldamiseks

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: VALENTYN OGIRENKO/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas oma igaõhtuses videopöördumises, et peagi esitleb ministrite kabinet uusi programme, mis aitavad ukrainlasi elektripuuduse tingimustes ja stabiliseerivad mobiilside, vahendas meediakanal Ukrinform.

«Täna pidasin mitu kohtumist valitsusametnikega, mida juhtis peaminister Denõss Šmõhal. Meil on juba selged üksikasjad ukrainlastele mõeldud uute lahenduste kohta – uued programmid, mis aitavad inimesi elektripuuduse ajal ja samuti meetmed stabiliseerimaks mobiilsidet,» rääkis Zelenskõi.

«Nüüd on vaja maksimaalseid võimalusi elektritootmise tagamiseks ja uue detsentraliseeritud põlvkonna loomiseks ning selleks on olemas ka rahalised vahendid,» jätkas riigipea.

«Lähiajal avalikustavad valitsusametnikud kõik üksikasjad,» lisas president.

Zelenskõi teatas varem päeval pärast kohtumist ÜRO PA 78. istungjärgu juhi Dennis Francisega, et Ukraina esitab ÜRO Peaassambleele peagi arutamiseks tuumaohutuse otsuse eelnõu.

«Täname teid toetuse eest esimesele rahutippkohtumisele ja lõppkommünikeele. Üks tippkohtumise praktilistest tulemustest võib olla uus otsus tuumajulgeoleku ja tuumarajatiste ohutuse kohta. Ukraina esitab lähiajal peaassambleele sellise otsuse eelnõu,» sõnas Zelenskõi.

Tagasi üles