Harno juht riigieksamitest: see, kui keegi ei näinud, ei tähenda, et poleks spikerdatud (66)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja noorteameti juht Jaak Raie arvab, et ehk jõudis harno tehisaru teemaga pisut ajast ette. FOTO: Madis Veltman
Haridus- ja noorteameti juht Jaak Raie arvab, et ehk jõudis harno tehisaru teemaga pisut ajast ette. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Hoolimata haridusministri seisukohast, et nende õpilaste ees, keda riigieksamil tehisaru kasutamises süüdistati, tuleks vabandada, ei paista haridus- ja noorteameti (harno) peadirektor Jaak Raie seda meelt olevat.

Postimees pidas ameti juhiga neil teemadel esmaspäeval mitmekümneminutilise telefonivestluse. Eile soovis Raie aga kirjalikult oma seisukohti lihvida ning mõningad tema varem avaldatud mõtted olid nüüd sootuks kadunud.

Möödunud neljapäeval kinnitas haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200), et harno otsus kasutada eksamite hindamisel tehisaru tuvastusprogramme ei olnud õiguspärane. Veel lisas ta, et tänavu avaldatud «Tehisaru juhend», kus on kirjas, et programmide kasutamine tehisaru abi tarvitamise tuvastamiseks on usaldusväärsel tasemel võimatu, saadeti kõigile allasutustele, ka harnole.

Tagasi üles