FOTOD President kutsus kuldsed ja viielised Kadriorgu

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Presidendi sõnul pole kool pelgalt ainetunnid, vaid koht, kus kasvatakse koos inimesteks ja eestlasteks. FOTOd: Martin Pedaja
Presidendi sõnul pole kool pelgalt ainetunnid, vaid koht, kus kasvatakse koos inimesteks ja eestlasteks. FOTOd: Martin Pedaja Foto: Martin Pedaja

«Ma tunnen suurt tunnustust ja uhkust, et mind valiti välja siia,» rõõmustas Ariadna, vabariigi presidendilt kutse saanud kuldne koolilõpetaja roosiaias.

Ariadna ei pea võimatuks, et ta kunagi ka välismaale õppima läheb, kuid töötada tahab ta siiski Eestis. «Siin on minu kodumaa ja perekond. Ma tahaksin, et minugi lapsed kasvaksid üles siin,» lisas ta. Tallinna 53. keskkooli kuldmedaliga lõpetanud Fidanile meeldis roosiaia vastuvõtt väga. «Ma juba jõudsin presidendiga koos pilti teha!» Aleks lõpetas Tallinna Ehituskooli neljanda taseme elektriku õpingud ja tunnistas: «Olen õnnelik, et lõpuks õppisin ära need kolm aastat. Oli raske, kuid oli ka lihtsamaid hetki.»

President Alar Karis sõnas oma kõnes koolilõpetajatele, et haridus ei tähenda enam tingimata mitut aastat koolipingi nühkimist, mille tunnistuseks jääb diplom. «Nüüd on õpiampsud ja mikrokraadid, koostööõpe ja õpipoisiõpe. Need ja kõiksugu teised uued õppimise vormid viitavad kohanemisele maailma ja õppijate ootustega,» lausus president.

Tagasi üles