Sotsiaaldemokraadid kinnitasid läbirääkimiste delegatsiooni (2)

BNS
Copy
SDE esimees Lauri Läänemets.
SDE esimees Lauri Läänemets. Foto: Madis Veltman

Sotsiaaldemokraatide juhatuses kinnitati koalitsiooniläbirääkimiste delegatsiooni koosseis ning lepiti kokku erakonnale olulisimad teemad, milleks on turvalisus, kodu ja töökohad.

Sotsiaaldemokraatide läbirääkimiste delegatsiooni kuuluvad Lauri Läänemets, Riina Sikkut, Piret Hartman, Reili Rand, Priit Lomp, Anti Allas, Tanel Kiik, Jevgeni Ossinovski, Helmen Kütt ja Lauri Paeveer.

SDE esimees Lauri Läänemets selgitas, et peagi algavatele läbirääkimistele uue valitsuskoalitsiooni moodustamiseks minnakse kolme põhiteemaga, mille eest tuleb seista selleks, et kõikjal Eestis oleks väärikas elada.

«Sotsiaaldemokraatide üheks südameasjaks on tegeleda kodu kättesaadavuse küsimusega - see hõlmab endas nii üürielamute programmiga jätkamist, aga ka laenugarantiide ja muu tagamisega noortele peredele,» ütles ta.

«See on oluline nii tööjõu liikumiseks üle Eesti ning et hea oleks elada ka maapiirkonnas, mitte ei peaks olude sunnil eelistama ainult suurlinnadesse kolimist. Kodu kättesaadavuse küsimusega on otseselt seotud ka hästitasustatud töökohtade loomine üle Eesti. Selleks seisame nii regionaalselt õiglaste suurinvesteeringute toetuste kui roheenergia kiirema kasutuselevõtu eest, et koos ettevõtjatele loodavate võimalustega töökohti luua saaks,» ütles Läänemets.

«Lisaks peame Eesti turvalisuse tagamiseks seadma prioriteediks riigikaitseinvesteeringud, piiri kaitsmiseks tuleb edasi minna kriisireservi loomise ja niinimetatud droonimüüri algatusega,» lisas Läänemets.

Sotsiaaldemokraatide jaoks on tähtis jätkata ka juba tänases koalitsioonileppes kokkulepituga ehk alampalga jõuline tõstmine järgmise kolme aastaga 50-protsendini keskmisest palgast; kõrgema palgaga töökohtade loomine üle Eesti, suunates vähemalt 40 protsenti ettevõtlusele mõeldud eurorahast väljapoole Tallinna ja Tartu niinimetatud kuldseid ringe; ühistranspordi reform, et inimesed saaksid kiiremini ja mugavamalt liikuma ning inimest kaasava keskkonnahoiu arendamine ja elurikkuse säilitamine.

Tagasi üles