Automaksu muutmisega plaanitakse puuetega inimestele lisaleevendusi (6)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikogu rahanduskomisjon käsitles erakorralisel istungil mootorsõidukimaksu seaduse uuesti arutamise ettevalmistamist. Vasakult Andrei Korobeinik, Aivar Kokk, vabariigi presidendi kantselei õigusnõunik Hent-Raul Kalmo ning Aivar Sõerd ja Annely Akkermann.
Riigikogu rahanduskomisjon käsitles erakorralisel istungil mootorsõidukimaksu seaduse uuesti arutamise ettevalmistamist. Vasakult Andrei Korobeinik, Aivar Kokk, vabariigi presidendi kantselei õigusnõunik Hent-Raul Kalmo ning Aivar Sõerd ja Annely Akkermann. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu rahanduskomisjon läheb mootorsõidukimaksu seadusega uuele ringile, komisjoni esimehe Annely Akkermanni (RE) sõnul muutub eelnõu tänu riigipea märkustele kindlasti paremaks.

Riigikogus 12. juunil vastu võetud seaduse jättis president Alar Karis välja kuulutamata, sest tema hinnangul rikuvad selle sätted võrdse kohtlemise põhimõtet.

«Kui praegu on mootorsõidukimaksu eelnõus fookus puudega inimese autol, siis nüüd liigub see maksumaksjale ehk inimesele,» lausus Akkermann. «Maksuvabastus peaks lähtuma nii konkreetse inimese puudest ja vajadustest kui ka tema majanduslikust taustast ning see on lahendatav sotsiaaltoetuste ja -meetmetega. Tegemist on parema alternatiiviga, mis ei tekita maksuauku ja puuetega inimeste toetuste kuritarvitamist.»

Tagasi üles