Tallinn sai Vene saatkonnalt korteri tagasi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Tallinna Kesklinna valitsus sai täna enda valdusesse tagasi Kaarli puiesteel asuva korteri, mida üüris 1993. aastast Vene Föderatsiooni suursaatkond.

Kevadel tööd alustanud linnavalitsus leppis kokku, et Tallinn lõpetab endale kuuluva kinnisvara rendilepingud Vene Föderatsiooniga.

«Kaarli pst 11 asuva korteri puhul muutis olukorra veel eriti absurdseks asjaolu, et Vene saatkond maksis Tallinna kesklinnas asuva 73-ruutmeetrise korteri eest linnale üüri kõigest 4 eurot ja 67 senti kuus. See on taolise korteri turuhinnast üle 160 korra väiksem ning selline kingitus ei ole loomulikult mitte mingil juhul põhjendatud,» ütles Kesklinna vanem Sander Andla.

Andla sõnul teavitas Tallinna Kesklinna valitsus 28. märtsil Vene saatkonda Kaarli pst 11 korteri üürilepingu lõpetamisest. «Ruumid tuli vabastada 30. juuniks, täna saimegi need Vene saatkonnalt kätte,» märkis Andla.

Kesklinna vanem lisas, et juba 90. aastate keskpaigast on Tallinna Kesklinna valitsus püüdnud linnale kahjulikku üürilepingut nii muuta kui lõpetada. «Nüüd saame öelda, et teemal on lõplikult joon all,» lausus Andla.

Korteri seisund on küll elamiskõlbulik, ent remonti vajav. Viimaste aastakümnete jooksul on korterile lisandunud vaid hädapärases ulatuses uuendusi, nagu laminaatparkett, plastikaknad ning mõned mööblitükid. Esiku seinakappides aga on säilinud veel endisaegsed tapeedimustrid.

Tagasi üles