Uus vaktsineerimiskava peaks valmima sügiseks, erasektor ootab endiselt ametnike vastuseid (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Sander Ilvest

Eesti Ravimihulgimüüjate Liit (ERHL) esitas 19. juunil sotsiaalministeeriumile hulga etteheiteid seoses sellega, et kuigi riik soovib Covid-19 vastasesse immuniseerimiskavasse uuendusi, siis ometi ei ole ministeerium selleks midagi teinud. Sotsiaalministeeriumist öeldi Postimehele, et suve jooksul saavad asjad korda.

ERHLi esimees Teet Torgo kirjutas sotsiaalministeeriumile, et kui riik soovib sügisest piirata riikliku immuniseerimiskava alusel tagatud Covid-19 vastase vaktsineerimise sihtrühmi, siis on selleks muutuseks vaja muuta määrust, pikendada immuniseerimiskava alusel Covid-19 vastast vaktsineerimist ning määratleda uued sihtrühmad.

Torgo ütles, et jaanuari kohtumisel, kus räägiti Covid-19 vaktsiinidest ja vaktsineerimiskavast, käis riik välja mõtte lubada koroonavaksiinid sügisest Eestis eraturule. Selleks aga pidid veebruarist maini algama arutelud koostöös immunoprofülaktika ekspertkomisjoniga, et kinnitada sihtrühmad ja diagnoosid, samuti läbirääkimised vaktsiinitootjatega ning immuniseerimiskava määruse muudatus.

Tagasi üles