Zelenskõi sõnul on pommitamine Venemaa võitlusvõime üks võtmealuseid

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Volodymyr Tarasov / UKRINFO / SIPA / Scapix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas pühapäevases pöördumises rahva poole arvamust, et pommirünnakud on Venemaa diktaatori Vladimir Putini sõjaväe võitlusvõime üks võtmealuseid, vahendas meediakanal Ukrinform.

«Mida varem aitab maailm meil neid pomme väljalaskvate Vene lahingulennukitega toime tulla, siis seda varem saame anda löögi – õigustatult – Venemaa sõjalisele infrastruktuurile ja sõjaväelennuväljadele ning seda lähemal oleme rahule,» rääkis Zelenskõi.

Ukraina president on veendunud, et maailmal on piisavalt jõudu sundimaks Venemaad rahule.

«Eriti Harkivi piirkonda Venemaa pealetungi eest kaitstes oleme tõestanud, et meie partnerite sihikindlus aitab tõesti. Rünnakud Venemaa piirialadel aitasid kaitsta meie inimeste elusid. Nii ka edasised otsused – julged otsused, mida tuleb teha, mida vajame ja mida me oma partneritega arutame. Lähinädalatel jätkame oma suhtlust nende vajalike otsuste saavutamiseks,» rääkis president.

Ukraina suuruselt teises linnas Harkivis sai pühapäeval Vene okupatsiooniväe rünnakus tabamuse postkontor, kus hukkus üks ja sai viga vähemalt üheksa inimest, ütlesid kohalikud võimuesindajad. Harkivi oblasti kuberner Oleh Sõnehubov ütles Telegramis, et viga saanute hulgas oli ka kaheksa kuu vanune imik. Kuberneri sõnul hukkus rünnakus postkontori meessoost töötaja.

«Täna tabas Harkivis järjekordne Venemaa õhulöök postiterminali ehk tavalist tsiviilrajatist. Praeguse seisuga on teateid pea kümnest vigastatust. Kõigile osutatakse vajalikku abi. Kahjuks hukkus üks inimene. Minu kaastunne kõigile nende lähedastele. Need pommid on Putini sõjapidamise üks põhielemente ja aluseid,» kordas riigipea.

Tagasi üles