Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kohus otsustas Ämari tapmises kahtlustatava vahi alla jätta (3)

Copy
Verine nuga. Foto on illustratiivne.
Verine nuga. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kohus otsustas 29. juuni öösel Harju maakonnas Ämari alevikus kinni peetud 57-aastase mehe vahi alla jätta. Teda kahtlustatakse 45-aastase mehe tapmises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Lauri Jõgi ütles, et prokuratuur taotles täna kohtult tapmises kahtlustatava vahistamist, sest prokuratuuri hinnangul võib mees vabaduses uusi kuritegusid toime panna. «Vahistamisega on võimalik neid ära hoida ning taastada kogukonna turvatunne.»

Harju maakohus leidis, et kuriteokahtlus on põhjendatud ning võttis mehe prokuratuuri hinnanguga nõustudes kuni kaheks kuuks vahi alla.

Ööl vastu laupäeva sai häirekeskus teate, et Ämari alevikus asuvas kortermajas on meest noaga löödud. Kahjuks tabas löök sedavõrd raskelt, et kohale jõudnud meedikutel ei õnnestunud mehe elu päästa ning ta suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Tuisk rääkis, et esialgse info põhjal on alust arvata, et alkoholjoobes 57-aastasel mehel tekkis enda tuttava, 45-aastase mehega konflikt, mille käigus ta lõi teda noaga.

Tagasi üles