Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ärkad hommikul seljavaluga? Kolm soovitust, kuidas valida õige voodi ja madrats

Foto: Shutterstock

Kui hommikutel on tavapäraseks saanud seljavalu või kange keha, tuleks vaadata üle, kas madrats, mille peal magad, on õige. Loe edasi, et teada saada, mis tüüpi madratsid ja voodid on parimad ja leia endale sobiv toode Kaup24 või Hansaposti e-poodidest.

Soovitus 1: vali sobiva pehmusega madrats

Kõige olulisem osa voodi juures on selle madrats. Olenemata sellest, kas eelistad kontinentaalvoodit või tavalist voodit, tuleb madratsi valikut põhjalikult kaaluda. Selleks, et leida endale sobivaim madrats, on vaja arvestada sellega, kuidas tavaliselt magad (kas peamiselt külje peal, kõhuli või selili), kas esineb terviseprobleeme, mis soodustavad mõnda kindlat tüüpi madratsi kasutamist, kui ka muuhulgas enda kehakaaluga.

Madratseid on saadaval nii erinevast materjalist kui ka erineva pehmusega. Kui jätta välja materjalid ja keskenduda peamiselt pehmusele, siis on laias laastus olemas jäigad, keskmised ja pehmed madratsid. Pehmed madratsid sobivad kõigile, kes magavad peamiselt külili. Jäigemad madratsid on head neile, kes eelistavad magada peamiselt selili või kõhuli. Juhul kui sul puudub kindel magamisasend ja vahest magad selili ja teinekord külili, siis vali keskmise jäikusega madrats.

Tellides uue madratsi e-poest, soovitame põhjalikult tutvuda tootekirjeldusega ja valida sellest lähtuvalt enda soovidele ning vajadustele vastav toode.Tänu Kaup24 e-poes pakutavale laiale valikule, leidub sobivaid madratseid igale maitsele. Samuti saab madratsi kiirelt kätte, sest Kaup24 pakub 1-2 tööpäeva pikkust kiiret tarnet üle kogu Eesti.

Soovitus 2: vali sobiv madratsi tüüp

Järgmiseks sammuks on valida madratsi tüüp - olemas on põhimadratsid ja kattemadratsid. Viimaseid kasutatakse põhimadratsite peal, et see annaks vooditele lisa toe ja kaitseks alumist madratsit kulumise eest. Põhimadratseid saab veel omakorda jagada kolmeks: vedrumadratsiteks ja poroloonist või lateksvahust valmistatud madratsiteks.

Vedrumadratseid teavad kindlasti paljud, sest varem olid voodid valmistatud peamiselt seda tüüpi madratsitest. Hea uudis on see, et vedrumadratsite kvaliteet on nüüdseks väga kõrge ja need peavad hästi vastu. Ka vedrumadratseid saab liigitada kaheks, ühed neist on pocket-vedrustusega ja teised bonell-vedrustusega madratsid. Pocket madrats koosneb vedrudest, mis on pakitud kotikestesse ja toetab keha just sealt, kuhu keharaskus langeb. Bonell madratsites on seevastu kõik vedrud omavahel ühendatud.

Poroloonmadratsid on valmistatud poroloonist, nende hulka kuuluvad ka mäluvahuga ehk memory-foam madratsid, mis reageerivad inimese keha soojusele ja võtavad selle põhjal keha toetava kuju. Kõige tavalisem poroloonmadrats on hea hinnaga ning kompaktne, kuna seda saab kergelt rulli keerata. Memory-foam’st valmistatud madrats on kõrgemast hinnaklassist, mugav ning vastupidav.

Lateksist valmistatud madratsid on tuntud enda jahutava omaduse ja mugavuse poolest. Seda tüüpi madrats on väga hea valik nii madalama kaaluga inimestele kui ka neile, kellel on probleeme seljaga.

Soovitus 3: vali sobiv voodi ja õiges suuruses madrats

Voodid erinevad nii disaini kui ka suuruse poolest. Viimastel aastatel populaarsust koguvad kontinentaalvoodid on voodite täislahendused, milles on voodiraam ja madrats kokku ehitatud. Ka seda tüüpi vooditel on võimalik endale sobiva jäikusega madrats valida. Teist tüüpi voodid on need, mis koosnevad voodiraamist ja madratsist. Nende puhul on oluline valida õiges mõõdus madrats, mis voodiraami sisse mahuks. Üldjuhul on ühele inimesele mõeldud voodi laius 80-120 cm ja kahele inimesele mõeldud voodi laius 140-200 cm.

Kui madratsist sõltub suuresti see, kui hea on uni, siis voodi valiku juures on oluline see, kuidas voodi magamistuppa sobib. Klassikaliseks ja ajatuks valikuks on puidust raamiga voodid, aga luksuslikuma tulemuse saavutamiseks võib valida ka pehmest kangast peatsiga voodiraami. Viimastel aastatel koguvad aina enam populaarsust Buklee-kangaga kaetud voodid või rotangist voodipeatsiga voodid. Võttes arvesse olemasoleva magamistoa disaini või soovitud sisustusideid, saab valida välja just sellise voodi, mis istub kui valatult sinu magamistuppa. Kõiksuguse disaini ja suurusega voodid ning madratsid saad mugavalt välja valida Kaup24 ja Hansaposti laiast tootevalikust. Tutvu toodetega endale sobival ajal ja telli kodust lahkumata!

Copy
Tagasi üles