Hanno Pevkur: ma ei kandideeri Reformierakonna juhiks (5)

Postimees
Copy
Otse Postimehest – Hanno Pevkur.
Otse Postimehest – Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseminister Hanno Pevkur teatas sotsiaalmeedias, et ei kandideeri Reformierakonna esimeheks. 

Hanno Pevkur kirjutas, et arvestades täna Eesti ees seisvaid ülesandeid, on ta otsustanud mitte kandideerida Reformierakonna esimeheks.

Euroopas on käimas sõda ja selles olukorras ei vaja Eesti valitsuskriisi ja poliitilist kähmlust. Vajame stabiilsust nii Eestile kui erakonnale. Meie suurim väljakutse on tagada Eesti julgeolek: nii sõjaliselt, majanduslikult kui rahva ühte hoidmises.

Praegu jätkan kaitseministrina. See, milline saab olema minu tulevik Eesti poliitikas, selgub pärast Reformierakonna uue juhi valimist. Eesti rahvas andis mulle viimastel parlamendivalimistel üleriigiliselt ringkonna suurust arvestades peaministri järel paremuselt teise tulemuse ja on viimase aasta jooksul valitsuse liikmetest enim just mind usaldanud. Seega saan kinnitada, et sõltumata edasisest teenin oma valijaid ning tervet Eesti rahvast täieliku pühendumusega.

Ees on seismas NATO tippkohtumine, kokku on lepitud kohtumised uue Briti kaitseministri ja USA kaitseministriga. Need suhted püsivad isiklikul usaldusel ja kontaktil, ehk on Eesti huvides hoida oma liitlasi ja jätkata pooleliolevat.

Tagasi üles