Üheksa aastat tagasi alanud kriminaalasi sai esialgse lahenduse (2)

Copy
Tallinna Sadama endise juhi Ain Kaljuranna (piltidel paremal) ja tema kaitsja Paul Kerese nägudel oli kohtuistungi alguses pinge, mis asendus otsust kuuldes kergendusega.
Tallinna Sadama endise juhi Ain Kaljuranna (piltidel paremal) ja tema kaitsja Paul Kerese nägudel oli kohtuistungi alguses pinge, mis asendus otsust kuuldes kergendusega. Foto: Madis Veltman

Harju maakohtus sai eile esialgse lahenduse üheksa aastat tagasi alanud Tallinna Sadama juhtide altkäemaksu ja rahapesu kriminaalasi, kui kohtunik Kristina Väliste mõistis süüdistatavad õigeks osaliselt süüdistuse tõendamatuse ja osaliselt aegumise tõttu.

Kohus mõistis riigilt süüdistatutele välja kriminaalmenetluse kulu ja menetlusega tekitatud kahju, mis ulatub ligi 1,4 miljoni euroni.

Süüdistatavatest oli eile Harju maakohtusse otsuse väljakuulutamisele kohale tulnud vaid Tallinna Sadama endine juhatuse liige Ain Kaljurand, ülejäänud kohtualused osalesid videosilla vahendusel või lasid end esindada kaitsjal. Kaljurand keeldus pärast kohtustungi lõppu ajakirjanikele kommentaare jagamast.

Tagasi üles