Maasikakasvataja: kuidas saab maasikas enne juulikuud otsa? (3)

Copy
Madise talu peremees Madis Pennar kasvatab ja turustab Utsu Mari kaubamärgi all mitmesuguseid marju. Tänavu valmisid esimesed maasikad erakordselt vara.
Madise talu peremees Madis Pennar kasvatab ja turustab Utsu Mari kaubamärgi all mitmesuguseid marju. Tänavu valmisid esimesed maasikad erakordselt vara. Foto: Margus Ansu

Soe maikuu pani maasikad kiirkorras valmima ja nädal tagasi oli käes kohalike maasikate tippaeg. Praegu hakkab maasikas aga otsa saama, mis tähendab, et ülemäära taskukohast hinda pole loota.

Jaanipäeva eel oli eestimaise maasika kilohind turul marjade suurusest ja sordist sõltuvalt enamjaolt 8–10 eurot, nädal hiljem saab neid aga osta juba 6,50 eest. Kaubanduskeskuse juures on eestimaise marja kilohind 9–10 eurot.

«Maasikakasvatajad ütlevad, et hind jääbki kõrge,» tähendas Indrek, kes tegeleb turul Lõuna-Eesti päritolu maasikate müümisega. 48 aastat maasikaid kasvatanud mehe sõnul ei mäletagi ta aega, kui need marjad oleksid nii vara valmis saanud, aga et see ei tähendavat veel kodumaise maasika hinna kukkumist. Süüdi on ikka ilm – kord segab kasvatajaid vihm, siis pole piisavalt päikest, aga just viimane mõjutab marja magusust.

Tagasi üles