Tallinna Linnahalli naabrusse kerkib Põhjamaades seninägematu muuseumihoone (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Linnamuuseumi direktor Heli Nurger (vasakul) ja peavarahoidja Maris Rosenthal Tallinna rae vaiba ees. Linnamuuseum loodigi omal ajal selleks, et rae vaipu ja mustpeade varasid hoiustada.
Tallinna Linnamuuseumi direktor Heli Nurger (vasakul) ja peavarahoidja Maris Rosenthal Tallinna rae vaiba ees. Linnamuuseum loodigi omal ajal selleks, et rae vaipu ja mustpeade varasid hoiustada. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Linnamuuseumil on ambitsioonikas plaan rajada mere äärde suur ja võimas avahoidla, mis oleks Põhjamaades ainulaadne ja kus oleks külastajatele nähtav vähemalt 60 protsenti muuseumi kogudest.

Tallinna kultuurivaldkonda juhtiva abilinnapea Kaarel Oja (SDE) sõnul kuulub linnamuuseumi kogudesse ca 170 000 museaali, millest külastajad näevad praegu umbes kolme protsenti.

«Me oleme seadnud endale eesmärgiks rajada üks uus kogude hoone töönimega Tallinna avatud kogud, mis annab võimaluse kogu Tallinna pärand kuni 60 protsendi ulatuses tuua välja nii, et see on inimestele igapäevaselt nähtav. Viimase paarikümne aasta jooksul on erinevad Euroopa muuseumid seda teinud ja need on kujunenud üle igasuguste prognooside edulugudeks,» rääkis abilinnapea.

Tagasi üles