Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Miinisadamasse ehitatakse uus merepäästehoone

Copy
Miinisadamasse ehitatakse uus merepäästehoone. Pildil merepäästeõppus Miinisadamas 2013. aastal.
Miinisadamasse ehitatakse uus merepäästehoone. Pildil merepäästeõppus Miinisadamas 2013. aastal. Foto: Küllike Rooväli

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) sõlmis lepingu uue merepäästehoone ehitamiseks Tallinna Miinisadamasse.

Ehitustööde raames valmib Tallinna Miinisadamasse politsei- ja piirivalveameti (PPA) päästehoone, mis toob merepääste koolituskeskuse ja merepäästeüksuse ühe katuse alla.

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse põhja-kirde portfellijuht Ando Voogma märkis, et PPA ja mereväe laevastiku ühendamise puhul oli oluline leida merepääste jaoks sobiv asukoht olemasoleva taristuga ning selleks sobis mereväe Miinisadama taristu ideaalselt oma kaide ja sadama paiknemisega Tallinna lahel.

Hoone ehitatakse PPA merepääste teenuse ja merepääste koolitusvõimaluste tagamiseks. Hoones hakkavad paiknema PPA merepääste teenuse ruumid, sealhulgas ruumid nii merepäästega seotud koolitusteks, merepäästeüksuse valmisoleku tagamiseks kui ka kontoritööks. Hoonesse on kavandatud merepäästevarustuse hoiu- ja hooldusruumid ning töökoda.

PPA merepääste teenuse juht Raina Jeeberg märkis, et PPA päästab merelt üle saja hätta sattunud inimese aastas.

«Uus hoone võimaldab meil seda ülitähtsat tööd korraldada veel paremini, sest ühe katuse all on koos kõik merepäästet puudutav, alates päästevarustuse hoiustamisest ja remonditöökojast kuni loenguruumideni. Ehitatav maja tagab paremad töötingimused nii PPA merepäästemeeskondadele kui ka head väljaõppe ruumid vabatahtlikele merepäästjatele, keda me koolitame,» ütles Jeeberg.

Päästehoone toob merepääste koolituskeskuse ning PPA merepäästeüksuse ühe katuse alla. Praegu asuvad merepäästjate staap ja koolitusruumid erinevates hoonetes.

Ehitustööd kestavad kokku 15 kuud ning projekteerija on Esplan OÜ. Hoone ehitab  Vanalinna Ehitus ning tööde maksumus on ligi 3,7 miljonit eurot.

Tagasi üles