Kevadel toimunud Eesti veinikultuuri aasta ühel tähtsaimal sündmusel sai auhinna neliteist Rimi veini.
Rimi veinivalik sai auhinnatud
Mõned aastad tagasi olid kvaliteetvein ja supermarketite veinivalik vastandid. Seda põhjusel, et traditsiooniliselt on inimeste jaoks toidupood koht, kust saab osta "esmatarbekaupu" ja mõningaid veine, mis katavad suure osa meie nõudmistest minimaalse vajaliku maitse saamiseks. Kui tahtsime endale või oma lähedastele midagi gastronoomiliselt erilist korraldada, viis tee meid oma kodumaa parimate kokkade ja restoranide juurde koos salapäraselt eksootiliste menüüde ja veelgi üllatavamalt intrigeerivate veinikaartidega.
Täna on teisiti. Kui pizzeriates pakutakse sama palju veinisorte, kui palju on erinevaid pitsasid menüüs, siis kujutage ette, kui tohutult erinevaid toite saab täna Rimi kauplustes saadaolevast tootevalikust valmistada. Et kaasaegne toidupood pakuks parimat võimalikku ostukogemust, peab lisaks laiale valikule hõrgutistele ja spetsiifilistele roogadele olema sellise kaupluse veinivalik võrdselt mitmekesine ja Rimis see nii on.
Rimi sortimendis on veine, mis sobivad meie kaupluses leiduva mistahes toidu või koostisosaga. Minu väite aluseks ei ole ainult minu enda isiklik hinnang. Kui traditsioonilisel Riga Wine & Champagne konkursil „Latvian Wine of the Year“ osaleb Rimi oma importveinidega suure eduga juba kaheksandat aastat, siis Eestis olime sarnasel konkursil pea et uustulnukad - sel aastal osalesime „Aasta Vein“ konkursil alles teist korda. Sellisel veinikvaliteedi hindamisvõistlusel degusteerib žürii objektiivsuse tagamiseks kõiki veine pimedegusteerimise põhimõttel, kattes veini etiketid.
Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni poolt korraldatav „Aasta Vein“ valimine on Eesti veinikultuuri aasta üks tähtsündmusi ja tänavu osales Rimi seal 30 Rimi poolt imporditud veiniga. Nendest pälvis tunnustust 14 veini - kaks KULD-, viis HÕBE- ja seitse PRONKS-medalit. Kõik need veinid on saadaval ainult Rimi kauplustes, seega võin julgelt öelda, et Rimis on lai kvaliteetveinide valik, mida ei hinda ainult meie ise.
Alates mai algusest on valik auhinnatud veine saanud oma spetsiaalsed väljapanekud meie hüpermarketites ning siin on need koos lühikese kirjeldusega:
Toscana mullas, Sangiovese ja Canaiolo viinamarjadest toodetud vein. Sellel on oranžide varjunditega rubiinpunane värvus, intensiivne kauapüsiv bukett ja küps täidlane maitse. See sobib eriti hästi tumeda liha, ulukiliha ja laagerdunud juustu kõrvale. Soovitatav serveerimistemperatuur 16–18 °C
See vahuvein (sekt) on valmistatud traditsioonilisel sekundaarse kääritamise meetodil igas veinipudelis, kasutades ainult spetsiaalseid Grüner Veltlineri viinamarju, ühendades värsked puuviljaaroomid, värskuse ja vürtsikad maitsed kreemjate mullide elegantsiga – ideaalne kaaslane erilistel hetkedel. Serveeri jahutatult.
Vahuvein on valmistatud kohalikest Xarel-lo, Macabeo, Parellada ja Trepat viinamarjadest, mis on eriti kaua pudelis laagerdunud. Tulemuseks on sarvesaia, pähklite ja keedetud koore aroom puuvilja- ja marjarohkes buketis. Brut Nature tähendab, et sellesse veini pole lisatud grammigi suhkrut. Ideaalne aperitiiv ja sobitamiseks väikeste Tapas-stiilis suupistetega. Serveeri jahutatult.
Moseli jõe lisajõed Rouveri orus toodavad kõige elegantsemaid Rieslingi veine, millel on kiltkivi iseloom. Eitelsbachi punakas savikiltkivimuld on rauarikas, mistõttu on need veinid mahlased, harmoonilised ja küllastunud mulla vürtsikatest aroomidest. Suurepärane kaaslane taimetoitude, kala- ja mereannitoitude juurde. Serveerimistemperatuuri soovitus 9 – 11 °C.
Kindzmarauli on poolmagus punane vein, valmistatud Saperavi viinamarjadest, mis on kasvatatud Gruusias Kakheti veinipiirkonnas Kindzmarauli tsoonis. Kindzmarauli on peen magus vein, millel on küpse kirsi värvus, väljendunud puuvilja- ja marjatoonid, meeldiv sametine tanniin, tasakaalustatud ja kergelt vürtsikas. Veini on soovitatav serveerida erinevate puuviljade, maiustuste ja pehme juustuga. Enne serveerimist on soovitatav veidi jahtuda.
Mukuzani on kuiv punane vein, mis on valmistatud Saperavi viinamarjadest, mis on kasvatatud Gruusia Kakheti veinipiirkonna Mukuzani tsoonis. Vein meelitab kõiki tumeda vaarikavärvi ja kontsentreeritud aroomide buketiga, tammevaadist genereeritud peen aroomikomplekt, lille- ja viljapuuaia aroomiga, kus domineerib kirss. Sobib hästi grill-liha ja keskmiselt laagerdunud juustuga.
Pfalz on üks soojemaid ja päikesepaistelisemaid piirkondi Saksamaa edelaosas. Ideaalsed tingimused viinamarjaistandustele ja pikad veinivalmistamise traditsioonid tagavad suurepärase veinikvaliteedi aastast aastasse. See Pinot Blanc võlub eksootiliste puuviljade ja mahlase happesuse suussulava kombinatsiooniga. Selle ligipääsetav ja rafineeritud stiil pakub satiinset ja terviklikku tekstuuri. Ühendage see vein linnuliha, kala ja karpide või suppidega. Ideaalne valik järgmiseks peoks. Serveerimistemperatuuri soovitus 9 – 11 °C
Spetsiaalselt hangitud toode saadaval ainult Rimis. Täiuslikult tasakaalustatud tekstuuri ja kreemja mullitundega üllatavalt puuviljane, meeldivalt värskendav vahuvein. Suurepärane aperitiiv, kaaslane erinevate eelroogade, pehmete ja mahedate juustude, aga ka soolaste küpsetiste juurde. Serveeri hästi jahutatult.