Päevatoimetaja:
Margus Martin

Tall Ships Races Tallinn 2024 – keskkonnasõbralik purjelaevade pidu

Copy
Foto: Tall Ships Races Tallinn 2024

Maailma suurim ja rahvusvaheline purjeõpperegatt Tall Ships Races Tallinn 2024 toimub 11.–14. juulini Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas. Suurejoonelise merepeo korraldajad on võtnud eesmärgiks muuta üritus võimalikult keskkonnasõbralikuks, näiteks on kõigil neljal päeval on sadamate kauplemis- ja söögialadel kasutusel vaid korduvkasutatavad nõud.

„Kultuuriürituste korraldamisel on keskkonnamõjude vähendamine muutunud juba tavapäraseks mõtlemis- ja tegutsemisviisiks. Suurte sündmuste puhul on hea võimalus rihtida suuremaid eesmärke ja katsetada uusi lahendusi,“ sõnab Tall Ships Races Tallinn 2024 projektijuht Marje Tõemäe.

Selle eest, et kõik toidu- ja joogipakendid jõuaksid taasringlusesse, seisab Merepeo pandinõude partner Ringo. Sadamate aladel mistahes toitu või jooki ostes maksab ostja iga nõu pealt lisaks ühe euro, mille saab tagasi, kui viia nõu Ringo pakendikogumispunkti ehk spetsiaalsesse telki, mis on leitav igas sadamas. Teine variant on tagastada pakend, skaneerides nutiseadmega pakendil olev QR-kood – sel juhul laekub pandiraha pakenditagastaja pangakontole.

Loomulikult on külastajad oodatud tulema ka isiklike korduvkasutatavate veepudelite, joogitopside ja toidunõudega. Igas sadamas on veevõtupunktid, kust saab tasuta kraanivett ja soovi korral oma pudelit joogiveega täita. Kõik üritusel toitlustust pakkuvad ettevõtted võimaldavad oma menüüs vähemalt ühte vegantoidu valikut. Keskkonnasõbraliku korralduse puhul on elementaarne jäätmete sorteerimine ning jäätmete liigiti kogumine.

„Festivali turundamisel jälgime samuti hoolsalt oma jalajälje keskkonnasõbralikkust. Trükitame võimalikult vähe reklaammaterjale paberile ja kasutame ainult orgaanilisi ja/või taaskasutatud materjale alates purjelippude alustest lõpetades meeskonna riietusega. Kauplemisel kasutame kohapeal valmivaid brändinguga tooteid, et mitte tellida tooteid lattu seisma,” lisab Tõemäe.

Kõige mugavam ja rohelisem viis kohalejõudmiseks on jalgratas, jalutamine või ühistransport. Rattaga tulijatele on igas sadamas rattaparklad. Lisaks on sündmuse raames erinevate sadamate vahel käima pandud Meretakso.

Tutvu Tall Ships Races Tallinn 2024 erakordse ja keskkonnasõbraliku purjelaevade peo programmiga ning külasta üritust, mis mitte ainult ei tähista merepärandit, vaid hoiab loodust ja edendab keskkonnasäästlikkust!

Copy
Tagasi üles