Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Toilas relvaga vehkinud mees on endiselt haiglas

Copy
Sama mees on ka varem inimesi relvaga ähvardanud ning laske teinud, viimati juhtus see maikuus. 
Sama mees on ka varem inimesi relvaga ähvardanud ning laske teinud, viimati juhtus see maikuus. Foto: Toomas Huik

Ida-Virumaal Toila pargis olid politseinikud kaks nädalat tagasi sunnitud tulistama meest, kes ähvardas möödakäijaid stardipüstoliga.

8. juunil kell 19.17 sai politsei kõrgeima prioriteediga väljakutse Toilasse Oru parki, kus 40-aastane mees ähvardas inimesi relvaga ja lasi sellest. Politsei reageeris suurte jõududega ning jõudis kohale kümne minutiga. Pargis andsid politseinikud mehe poole liikudes talle korduvalt nii eesti kui ka vene keeles korralduse relv maha panna, kuid mees seda ei teinud. Selle asemel võttis ta relva taskust, laadis seda, sooritas mitu lasku ja suunas selle politseinike poole. Kuna mehe tegevus oli ohtlik nii pargis olevatele inimestele kui ka politseiametnikele, otsustas politseinik ohu minimeerimiseks kasutada teenistusrelva.

Ta tegi pargipingil istuva mehe suunas kaks lasku, millest üks tabas teda rindkerre. Lasu järel kukkus mees pingilt maha. Politseinikud andsid talle esmaabi, kuni kiirabi sündmuskohale jõudis. Vigastada saanud mees viidi raskes seisundis haiglasse.

Märksõnad

Tagasi üles