Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tsahkna: ICC uued vahistamismäärused on suur samm edasi

Copy
Margus Tsahkna Kiievis.
Margus Tsahkna Kiievis. Foto: Efrem Lukatsky

Välisminister Margus Tsahkna sõnul on rahvusvahelise kriminaalkohtu (ICC) välja antud määrused Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülema ja endise kaitseministri vahistamiseks suur samm edasi karistamatuse vältimiseks ning õiglase rahu saavutamiseks.

«Meie jaoks on põhimõttelise tähtsusega, et need, kes hävingut külvavad ning ukrainlaste elusid hävitavad, saaksid selle eest ka vastutusele võetud. Me ei tohi vaadata sõjakuritegudele läbi sõrmede, sest see annab kurjategijatele signaali punaseid jooni julgemalt nihutada ning nii pannakse ohtu kogu maailma julgeolek,» ütles Tsahkna.

Praeguseks on ICC andnud vahistamismäärused kuuele Venemaa võimuladvikusse kuuluvale inimesele, kes on vastutavad Ukrainas toime pandud sõjakuritegude eest.

ICC väljastas mullu 17. märtsil vahistamismäärused Venemaa presidendile Vladimir Putinile ja laste õiguste volinikule Maria Lvova-Belovale Ukraina laste õigusvastase deporteerimise süüdistuse alusel.

Samuti väljastas ICC tänavu 5. märtsil vahistamismäärused Venemaa sõjaväe juhtide Sergei Kobõlaši ja Viktor Sokolovi suhtes tsiviilobjektide vastu suunatud sõjakuritegude ning inimsusevastaste kuritegude eest.

Rahvusvaheline kriminaalkohus (ICC) teatas teisipäeval, et väljastas vahistamiskäsud Venemaa kindralstaabi ülema Valeri Gerassimovi ja endise kaitseministri Sergei Šoigu suhtes.

Tagasi üles