Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

GALERII Kaitseväelased tähistasid Iraagis jaane

Copy

Iraagis viibivad kaitseväelased tähistasid võidupüha ja jaanipäeva. Liitlastega võeti mõõtu võistlustel kui ka küpsetati šašlõkki. «Liha oli väga hea ja korraks tekkis ka õige jaanipäeva tunne,» edastasid sõdurid. 

Eesti ja Soome kontingentide poolt korraldatud sõjalis-sportlikul võistlusel «Midsummer Day competition» läks lõviosa esikohtadest Eesti kaitseväelastele, kes olid parimad nii võrkpallis, köieveos kui ka meditsiiniteemalisel võistlusel.

Rahvuslikku elementi anti päevale juurde liha grillimisega. «Kui te juhuslikult olete pea viiekümnekraadisel päeval grillinud liha üle sajale inimesele, siis te saate kindlasti aru, kui keeruline töö see on. Liha oli väga hea ja korraks tekkis ka õige jaanipäeva tunne,» ütlesid sõdurid, kes rõõmustasid ka selle üle, et meeleolu aitasid tõsta Eesti päritolu karastusjoogid. Sõdurid lisasid, et vaatamata võidupühale ja jaanipäevale tagasid nad baasi julgeoleku, olid valmis kiirreageerimisüksusena välja liikuma ning tagama nõunike turvalisuse.

Iraaki saabus see Eesti kontingent 17. märtsil operatsiooni «Inherent Resolve» raames. Järgneva paari kuu jooksul jätkavad kaitseväelased ülesannete täitmist baasijulgestuse, kiirreageerimise, isikute lähikaitse ja nõustamise operatsioonidel.

Tagasi üles