Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Jaanipäeval tabati ohtralt joobes juhte

Copy
Roolijoodik. Foto on illustreeriv.
Roolijoodik. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Politsei kõrvaldas esmaspäeval liiklusest 48 narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Politseist öeldi, et keskmiselt tabavad nad roolist päevas umbes 17 joobes juhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) operatiivjuht Ivo Utsar rääkis, et nad olid terve nädalavahetuse väljas tavapärasest suuremate jõududega ja enim pöörati tähelepanu liiklusele ja avalikule korrale. «Kontrollisime juhtide kainust, hoidsime silma peal suurüritustel ning olime inimestele abiks, et jaanipühad mööduksid turvaliselt. Oleme ka täna suuremate jõududega väljas ja kontrollime Eesti teedel ja tänavatel juhtide kainust.»

Puhumisreide korraldati esmaspäeval nii Keilas kui ka näiteks Tallinnas Lasnamäel.

Reedest pühapäevani kontrolliti ligi 17 000 sõidukijuhi kainust ning neist ligi 60 olid alkoholi tarvitanud. Muuhulgas registreeriti üle 120 kiiruseületamise ning kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest.

Eesti eri paigus juhtus esmaspäeval kuus rasket liiklusõnnetust, milles sai kokku vigastada viis inimest ja üks hukkus. Eile kell 17.29 juhtus õnnetus Läänemaal Lääne-Nigula vallas Jõesse külas Varesemetsa teel, kus teiste jalgratturite taga sõitnud jalgrattur, 45-aastane mees sõitis võimaliku terviserikke tõttu teelt välja kraavi. Jalgrattur hukkus sündmuskohal.

Tagasi üles