Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Koole tabas medalisadu (2)

Villem Aadamsoo lõpetas medaliga Audentese spordigümnaasiumi.
Villem Aadamsoo lõpetas medaliga Audentese spordigümnaasiumi. Foto: Sander Ilvest

Tänavu kevadel gümnaasiumi lõpetanud üle 8700 õpilasest oli medaliväärilisi koguni 1268, neist 684 kulda ja 584 hõbedat. Selles arvestuses on ka täiskasvanute gümnaasiumid, ametikoolid ja kutsehariduskeskused.

Haridus- ja noorteameti juhi Jaak Raie sõnul kinnitab see, et õpilased on andnud endast õpingute vältel maksimumi, teinud palju tööd ja õpetajad on suurepärased.

«Ka tänavuste riigieksamite tulemused näitasid taas meie õpilaste kõrget taset. Saja punkti peole ootame sel aastal 91 tublit noort,» märgib Raie. «Kui riigieksamite tulemused peegeldavad laiemalt õpilaste teadmiste kinnistumist, siis medaliga lõpetamine tõestab juba õpilase sihikindlust.»

Audentese spordigümnaasiumi kuldmedalist Eerik Villem Aadamsoo õppis veel kahe aasta eest Tallinna prantsuse lütseumis. «Teadsin, et tahan jätkata õpinguid Ameerikas, ja tuttavad tennisistid kirjeldasid Audentest kui kooli, mis pakub selleks hea võimaluse,» räägib noormees. Teda kannustas kooli vahetama teadmine, et Audenteses saab rohkem spordile pühenduda, ja nii rääkis ta plaanist ka vanematele. Kui esialgu olid lähedased ja sõbrad veidi skeptilised, siis nüüd valitseb üksmeel. «Otsus oli õige. Minu õpitulemused ei langenud, aga ma sain rohkem spordile pühenduda. Ma sain ka sisse heasse ülikooli.»

Tagasi üles