Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Uus rotatsioon kaitseväe ja Kaitseliidu instruktoreid alustas Ühendkuningriigis ukrainlaste väljaõppega

Copy
Ukraina sõdurid väljaõppemissioonil Interflex Ühendkuningriigis veebruaris 2024.
Ukraina sõdurid väljaõppemissioonil Interflex Ühendkuningriigis veebruaris 2024. Foto: Henry Nicholls / AFP / Scanpix

Järjekorras kolmas pea 30-liikmeline rotatsioon kaitseväe ja Kaitseliidu instruktoreid alustas sel nädalal Ühendkuningriigis Ukraina kaitseväelaste väljaõpetamisega.

«Eesti instruktorid on rahvusvahelisel areenil kõrgelt tunnustatud ja meie panust on alati soojalt tervitatud. Oleme edukalt välja õpetanud Ukraina üksusi, mille käigus kiideti ühte meie instruktorit, kes näitas ülesse erakordseid oskusi lahingumeditsiinis,» ütles väljaõppemissioonil viibiva teise rotatsiooni üksuse eest vastutav leitnant Sten Kusma.

«Meie pühendunud instruktorite panus väljaõppesse on aidanud õppuritel saavutada uusi enesekindluse tasemeid. Kuigi meie rotatsioon hakkab lõppema, oleme kindlad, et kolmas rotatsioon jätkab sama kirglikult ja viib kursuse eduka finišini,» lisas leitnant Kusma.

Väljaõppemissiooni Interflex raames saadab Eest kaitsevägi Ühendkuningriiki nii kaitseväe tegevväelastest kui reservväelastest instruktoreid, et anda Ukraina kaitseväelastele sõduri baaskoolitusi, nagu tegevused lahinguväljal, relvaõpe, meditsiin ja laskeoskus.

Ühendkuningriigis viibiv üksus on kuni 30-liikmeline ja koosneb tegev- ja reservväelastest ning kaitseliitlastest instruktoritest, kes on ise väljaõppemissioonil osalemiseks soovi avaldanud. Ühe väljaõppetsükli pikkuseks on pea kaks kuud.

Käesoleva aasta jaanuaris otsustas Eesti liituda Ühendkuningriigi poolt juhitava väljaõppemissiooniga Interflex, mille raames antakse Ukraina kaitseväelastele sõduri baaskoolitust. Lisaks Eestile osalevad Interflexi väljaõppemissioonil ka Põhjamaad, Balti riigid, Austraalia, Uus-Meremaa, Kanada ja Kosovo.

Tagasi üles